Διυλιστήριο: Ραδιενεργά ύδατα από το «Φουκουσίμα-1» εντοπίζονται στον ωκεανό

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ραδιενεργά ύδατα από το «Φουκουσίμα-1» εντοπίζονται στον ωκεανό

Στις δοκιμές υπόγειων υδάτων, οι οποίες έγιναν χθες γύρω από το δεύτερο σύμπλεγμα του Πυρηνικού Ηλεκτρικού σταθμού «Φουκουσίμα-1», εντοπίστηκε Καίσιο σε συγκέντρωση 90000 μπεκερέλ ανά λίτρο, πράγμα που υπερβαίνει τους δείκτες των τελευταίων τριών ημερών κατά 90 φορές. Το περιεχόμενο του Καίσιου-137 είναι 180000 μπεκερέλ ανά λίτρο, πράγμα που είναι 86 φορές περισσότερες από τους προηγούμενους δείκτες.

Η αυξημένη περιεκτικότητα ραδιενεργών στοιχείων εντοπίστηκε και στο θαλασσινό νερό στην περιοχή του Πυρηνικού Ηλεκτρικού Σταθμού. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου η περιεκτικότητα σε Τρίτιο ήταν 2300 μπεκερέλ ανά λίτρο – που ήταν και ο μεγαλύτερος δείκτης από την στιγμή που ξεκίνησαν οι μετρήσεις.
Ο λειτουργός του σταθμού δεν μπορεί να εξηγήσει την ραγδαία αύξηση περιεκτικότητας ραδιενεργών ουσιών στα υπόγεια ύδατα και το θαλασσινό νερό.





Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus