Διυλιστήριο: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Κάιρο, όπου από αργά το απόγευμα μαίνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι. Είχες προηγηθεί ο θάνατος τριών διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Αιγύπτιο πρόεδρο από πυρά του στρατού.

Η γέφυρα 6ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, υποστηρικτές και αντίπαλοι του έκπτωτου προέδρου εκσφενδονίζουν ακόμη και βόμβες μολότοφ και καπνογόνα μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές «οπλίζονται» με μπουκάλια και πέτρες.

Επιπλέον αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας από τον Αλ -Σισι να απελευθερώσει τον Μόρσι. Οι συγκεντρωμένοι σπάνε το πεζοδρόμιο και πετούν τα σπασμένα κομμάτια προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα αρκετοί από το συγκεντρωμένο πλήθος κρατούν και μαχαίρια.

Ο υπουργός Υγειας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 10 επιβεβαιώνοντας όλα όσα μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 210.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 21.30 σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν θύματα ή νεκροί από τους πυροβολισμούς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα, στο προάστιο Νασρ Σίτι, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών του Μόρσι στο προάστιο Νασρ Σίτι, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος του στρατού κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο είναι η είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το Γαλλικό πρακτορείο, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν έκκληση στους υποστηρικτές τους να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον αιγυπτιακό στρατό.

Στο μεταξύ, η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε πως ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ ανακοίνωσε τη διάλυση της Άνω Βουλής.
defencenet.gr





Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus