Διυλιστήριο: ΈΡΕΥΝΑ: Έλεγχος του μυαλού.'Project MK-ULTRA'. Το μυστικό πρόγραμμα της CIA για τον έλεγχο του νου. (Μέρος πρώτο)

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΈΡΕΥΝΑ: Έλεγχος του μυαλού.'Project MK-ULTRA'. Το μυστικό πρόγραμμα της CIA για τον έλεγχο του νου. (Μέρος πρώτο)

Σε αυτή την έρευνα θα δούμε την ήταν αυτο το πρόγραμμα, που αποσκοπούσε, ποιές ήταν οι τεχνικές του, ποιες εταιρίες κολοσσοί συνεργάστηκαν με την CIA   και το σημαντικότερο ποια είναι τα θύματά του και ο ρόλος τους στο σημερινό γίγνεσθαι.

Ανάμεσα της λεπτής εγκεφαλικής καταστρατήγησης του λαού, μέσα από ένα πλήθος με χειραγωγημένους ανθρώπους, συμβαίνει μία από τις πιο διαβολικές θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά της ανθρώπινης φυλής. Μια μορφή συστηματικού ελέγχου του νου που έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας για σχεδόν πενήντα χρόνια .

Το πρόγραμμα MK-ULTRA είναι η κωδική ονομασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μια μυστική επιχείρηση έρευνας πειραματίζεται στην μηχανική συμπεριφορά των ανθρώπων (έλεγχος του νου), μέσω της επιστημονικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της CIA.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 (επίσημα το 1953), το πεδίο εφαρμογής μειώθηκε το 1964, περιορίσθηκε περαιτέρω το 1967 και επίσημα σταμάτησε το 1973.

Το πρόγραμμα συμμετέχει σε πολλές παράνομες δραστηριότητες. Κυρίως χρησιμοποίησε εν αγνοία τους πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά ως υποκείμενα του πειράματος, κάτι που οδήγησε σε διαμάχη σχετικά με τη νομιμότητά του.

Το MKULTRA περιελάμβανε τη χρήση πολλών μεθόδων για να χειραγωγήσουν ψυχικές καταστάσεις των ανθρώπων και να αλλάξουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της συγκαλυμμένης χορήγησης φαρμάκων (κυρίως LSD) και άλλες χημικές ουσίες, η ύπνωση, αισθητηριακή στέρηση, την απομόνωση, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και διάφορες μορφές βασανιστηρίων.

Το πεδίο εφαρμογής του έργου MKULTRA ήταν ευρύ, με την έρευνα που έγινε,βρέθηκε ότι γινόταν σε 80 ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των 44 κολέγια και πανεπιστήμια, καθώς και σε νοσοκομεία, φυλακές και σε φαρμακευτικές εταιρείες. Η CIA λειτουργούσε μέσω αυτών των ιδρυμάτων.
Μερικές φορές, ανώτατοι αξιωματούχοι σε αυτά ιδρύματα γνώριζαν την εμπλοκή της CIA.


έγγραφο του προγράματος MKUltra 
Γράμμα του Dr. Sidney Gottlieb το 1953 που
επιτρέπει χρήση LSD
σε ένα υποπρόγραμμα του MKUltra

H CIA έδωσε εκατομμύρια δολάρια σε μελέτες που εξετάζουν τις μεθόδους επηρεασμού καιελέγχου του νου, και την ενίσχυση της ικανότητάς τους να αποσπάσουν πληροφορίες από ανθεκτικους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. 
Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν (βάση μαρτυριών ανθρώπων που ήταν στο Project MKULTRA) ότι στόχος της MKULTRA και της CIA ήταν η δημιουργία ενός ανθρώπου μαριονέταManchurian Candidate" μέσω των τεχνικών "ελέγχου του νου" .

Ουσίες και υλικά


Ένα έγγραφο του Project MKULTRA(εδώ) το 1955 δείχνει ενδικτικά για το μέγεθος και το εύρος της προσπάθειας. Το έγγραφο αυτό αναφέρεται στη μελέτη του, μιας συλλογής ουσιών περιγράφονται ως εξής:
Φωτογραφία από τα εναπομειναντα αρχεία του προγράμματος, 
δείχνει πείραμα σε εξέλιξη, με θύμα ένα μικρό παιδι

 • Ουσίες οι οποίες θα προωθήσουν την παράλογη σκέψη και παρορμητικότητα στο σημείο όπου ο δικαιούχος θα απαξιωθεί δημόσια.
 • Ουσίες οι οποίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής και αντίληψης.
 • Υλικά που θα κάνουν το θύμα να γεράσει γρηγορότερα / να αργήσει να ωριμάσει.
 • Υλικά τα οποία θα προωθήσουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
 • Υλικά τα οποία θα παράγουν τα σημάδια και τα συμπτώματα αναγνωρίσιμων ασθενειών, με αναστρέψιμο τρόπο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υπόκριση, κλπ.
 • Υλικά που θα προκαλέσουν προσωρινή / μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και απώλεια μνήμης.
 • Ουσίες οι οποίες θα ενισχύσουν την ικανότητα των ατόμων να αντέχουν στερήσεις, τα βασανιστήρια και τον εξαναγκασμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της λεγόμενης "πλύσης  εγκεφάλου".
 • Υλικά και φυσικές μέθοδοι οι οποίες θα παράγουν αμνησία για γεγονότα που προηγούνται και κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.
 • Φυσικοί μέθοδοι παραγωγής σοκ και σύγχυσης για εκτεταμένες χρονικές περιόδους και χωρις να γίνονται αντιληπτοί.
 • Ουσίες που παράγουν σωματική αναπηρία, όπως η παράλυση των ποδιών, οξεία αναιμία, κλπ.
 • Ουσίες που θα παράγει μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες.
 • Ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας με τέτοιο τρόπο ώστε η τάση του παραλήπτη να εξαρτάται από ένα άλλο πρόσωπο να είναι ενισχυμένη.
 • Ένα υλικό που θα προκαλέσει διανοητική σύγχυση τέτοιου τύπου ότι το άτομο υπό την επιρροή της θα είναι δύσκολο να κρατήσει ένα μυστικό όταν ανακρίνεται.
 • Ουσίες οι οποίες θα μειώσουν τη φιλοδοξία και τη γενική απόδοση εργασίας τους άνδρες, όταν  χορηγούνται σε μη ανιχνεύσιμες ποσότητες.
 • Ουσίες που προωθούν την αδυναμία ή τη νόθευση των ικανοτήτων όρασης ή ακοής, κατά προτίμηση χωρίς μόνιμες επιπτώσεις.
 • Ένα χάπι νοκ-άουτ που μπορούν κρυφά να χορηγηθούν σε ποτά, τρόφιμα, τσιγάρα, όπως αεροζόλ, κλπ., τα οποία θα είναι ασφαλή για χρήση, παρέχει μέγιστη αμνησία, και είναι κατάλληλο για χρήση από τους πράκτορες .
 • Ένα υλικό το οποίο μπορεί να χορηγηθεί κρυφά  και που σε πολύ μικρές ποσότητες θα καταστήσει αδύνατο για ένα άτομο να εκτελέσει σωματική δραστηριότητα


Όπως το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε αργότερα, η MKULTRA :
ασχολούνται με "την έρευνα και την ανάπτυξη των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και υλικά ικανά απασχόλησης σε μυστικές επιχειρήσεις για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς." Το πρόγραμμα αποτελείται από περίπου 149 υποπρογράμματα τα οποία η υπερεσία( CIA ) έδινε σε διάφορα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, και παρόμοια ιδρύματα. Τουλάχιστον 80 ιδρύματα και 185 ιδιωτικά ερευνητήρια συμμετείχαν. Επειδή η CIA χρηματοδοτούσε την MKULTRA έμμεσα, πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν δεν γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με την CIA.

Το ξεσκέπασμα


"Frank Church" επικεφαλής της έρευνας που διεξήγε η
εκκλησιαστική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ
Το πρόγραμμα MKULTRA έγινε γνωστό πρώτη φορά στο κοινό το 1975 από την εκκλησιαστική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, και δόθηκε εντολή στην επιτροπή Gerald Ford να διερευνήσει τις δραστηριότητες της CIA εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελεγκτικές προσπάθειες παρεμποδίστηκαν από το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA, Richard Helms διέταξε όλα τα αρχεία MKULTRA να καταστράφουν το 1973. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Rockefeller Επιτροπή στηρίχθηκε στην ένορκη μαρτυρία των άμεσων συμμετεχόντων και στον σχετικά μικρό αριθμό εγγράφων που επέζησαν .
Το 1977, η επιτροπή Freedom of Information Act request αποκάλυψε μια κρύπτη με 20.000 έγγραφα σχετικά με το έργο MKULTRA, η οποία οδήγησε στην Γερουσία ακροάσεις αργότερα το ίδιο έτος. Τον Ιούλιο του 2001 ορισμένες επιζών πληροφορίες σχετικά με MKULTRA επίσημα πάβουν να είναι απόρητες.
Δεδομένου της σκόπιμης καταστροφής των περισσότερων αρχείων από την CIA , την μη ενημέρωσηπρωτόκολλων με χιλιάδες συμμετέχοντες, την ανεξέλεγκτη φύση των πειραμάτων, και την έλλειψη παρακολούθησης των δεδομένων. Ο πλήρης αντίκτυπος των πειραμάτων Project MKULTRA, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, δεν θα είναι ποτέ γνωστός.

Θάνατοι σχετικοί με το  Project MKULTRA


 Frank Olson
Αρκετοί γνωστοί θάνατοι που σχετίζονται με το Project MKULTRA, κυρίως αυτός του Frank OlsonΣτον Olson, βιοχημικός και ερευνητής βιολογικών όπλων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, δόθηκε LSD χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του το Νοέμβριο του 1953, ως μέρος ενός πειράματος της CIA και πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες μια εβδομάδα αργότερα. Το 1953, ο θάνατος του Olson αποδόθηκε σε αυτοκτονία που προκλήθηκε μετά από πολλά ψυχωτικά επεισόδια.
Η οικογένεια Olson αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Υποστηρίζουν ότι ο Frank Olson δολοφονήθηκε επειδή είχε γίνει κίνδυνος για την ασφάλεια, διότι θα μπορούσε να αποκαλύψει κρατικά μυστικά που συνδέονται με υψηλής διαβάθμισης προγράμματα της CIA, για πολλα από τις οποία ο ίδιος είχε άμεση προσωπική γνώση. Λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, ο Frank Olson εγκαταλείψει τη θέση του ως αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων, στο Detrick, Maryland (αργότερα Fort Detrick), λόγω σοβαρής ηθικής κρίσης σχετικά με τη φύση της βιολογικής έρευνας των όπλων του.
Αργότερα ιατροδικαστικά στοιχεία ήρθαν σε σύγκρουση με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Όταν έγινε η εκταφή του Olson το 1994, κρανιακές κακώσεις ανέφεραν ότι ο Olson είχε χάσει τις αισθήσεις πριν εξέλθει από το παράθυρο. Ο ιατροδικαστής είπε ότι θάνατος του Olson είναι «ανθρωποκτονία».
Το 2009 στο βιβλίο του, ένα τρομερό λάθος, ερευνητής της HP Albarelli συμφωνεί με την οικογένεια Olson και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Frank Olson δολοφονήθηκε επειδή με μια προσωπική κρίση της συνείδησης, ήταν πιθανη η αποκαλύψη κρατικων μυστικων που αφορούν διάφορα προγράμματα της CIA,ανάμεσά στο Project ARTICHOKE και στο Project MKDELTA, το Project SPANΗ θεωρία του Albarelli ότι το Project SPAN αφορούσε την μόλυνση των τροφίμων και τον ψεκασμό ενός ισχυρού μίγματος LSD στο χωριό Pont-Saint-Esprit, της Γαλλίας τον Αύγουστο, 1951. Το 1951 στο Pont-Saint-Esprit η μαζική δηλητηρίαση οδήγησε σε μαζική ψύχωση, με 32 δεσμεύσεις για ψυχιατρεία, και τουλάχιστον επτά θανάτους. Albarelli γράφει ότι Olson συμμετείχε στην ανάπτυξη των αεροζόλ συστημάτων διανομής και ήταν παρών στο Pont-Saint-Esprit, τον Αύγουστο του 1951.

Ένα άλλο γνωστό θύμα του έργου MKULTRA ήταν Harold Blauer, ένας επαγγελματίας παίκτης του τένις στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 1953, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού πειράματος Στρατού με την συμμετοχή της MDA.

Θεωρίες "συνωμοσίας"


Για το πρόγραμμα MKULTRA υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας δεδομένου του χαρακτήρα του, και την καταστροφή των περισσότερων αρχείων.
Ο Lawrence Teeter, δικηγόρος του καταδικασμένου δολοφόνου Sirhan Sirhan, πίστευε ότι ο Sirhan ήταν υπό την επήρεια της ύπνωσης, όταν σκότωσε τον Robert F. Kennedy το 1968. Σύνδεσε το πρόγραμμα της CIA , MKULTRA ,πρόγραμμα για τις τεχνικές ελέγχου στο μυαλό, και ισχυρίστηκε χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο Sirhan.
Στο Jonestown της Γουιάνα to 1978 αυτοκτόνησαν 920 άνθρωποι που ανήκαν στην θρησκευτική οργάνωση Peoples Temple της οποίας ιδρυτικό μέλος ήταν ο Jim Jones, πιστεύεται ότι ήταν ένας χώρος δοκιμών του MKULTRA ιατρικών πειράματων ελέγχου του νου μετά την επίσημη λήξη του προγράμματος. Ο Leo Ryan στέλεχος του Κογκρέσσου, ένας γνωστός επικριτής της CIA, δολοφονήθηκε από μέλη του Peoples Temple αφού επισκέφθηκε προσωπικά Jonestown για τη διερεύνηση των διαφόρων παρατυπιών που κοινοποιήθηκαν.
Κάποιες άλλες λένε ότι το πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ...., απλά το όνομα άλλαξε (Project Monarch).


Παρακάτω παραθέτω δύο βίντεο, ένα με μαρτυρία ατόμου που το είχαν για πειραμάτοζωο(δυστυχώς στα αγγλικά) και ένα με την δημόσια απολογία του Κλίντον για τα πείραματα.*Για όσους δεν πείστηκαν ακόμα.Μπορουν να δουν την επισήμη έκθεση  της Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για το πρόγραμμα MKULTRA το  1977 (εδώ)

ΈΡΕΥΝΑ: Έλεγχος του μυαλού.
Μέρος Δεύτερο
Μέρος Τρίτο
Μέρος Τέταρτο

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 • 0Blogger Comment
 • Facebook Comment
 • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus