Διυλιστήριο: Κατεχόμενα: Ολομέτωπη τουρκική επίθεση για κλείσιμο του περιουσιακού

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κατεχόμενα: Ολομέτωπη τουρκική επίθεση για κλείσιμο του περιουσιακού

Το παράνομο καθεστώς στα Kατεχόμενα, σε συνεννόηση και με την Άγκυρα, συντονίζει ολομέτωπη τουρκική επίθεση για κλείσιμο του περιουσιακού πριν από την έναρξη των νέων συνομιλιών. Ανοικτά και απροκάλυπτα υποβοηθεί και ενθαρρύνει Τουρκοκύπριους «χρήστες» ελληνοκυπριακών κατεχομένων περιουσιών και επιχειρήσεων να προσεγγίζουν τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες και να κάμνουν προσωπικές συμφωνίες πώλησης και ανταλλαγής περιουσιών, έξω από τα πλαίσια της παράνομης Επιτροπής που λειτουργεί στα κατεχόμενα.

Αφού οι ιδιωτικές συμφωνίες γίνουν, τότε το παράνομο καθεστώς θα τις περνά για επικύρωση από την παράνομη Επιτροπή περιουσιών για να έχει την εξασφάλιση ότι αναγνωρίζονται και από το ΕΔΑΔ. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία και το παράνομο καθεστώς θα προσδοκούν, ή μπορεί έτσι να έχουν εξασφαλίσει υποσχέσεις ότι όλες οι περιουσίες που αγοράζονται με αυτόν τον τρόπο θα θεωρούνται στις διαπραγματεύσεις ως τουρκική ιδιοκτησία και θα νομιμοποιηθούν με τη λύση του Κυπριακού.

Όλα αυτά γίνονται, ενώ η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία και τα κόμματα ακόμη μελετούν το θέμα!.. Μήπως αυτό είναι και μέρος της σωστής (!) προετοιμασίας που γίνεται πριν από την έναρξη των νέων συνομιλιών; Μήπως για να διευκολυνθούν οι συνομιλίες, αφού το περιουσιακό θα παρουσιασθεί να είναι λυμένο;

Καλούμε γι' ακόμη μια φορά κόμματα και Κυβέρνηση να σταματήσουν το κρυφτούλι και είτε να ομολογήσουν ότι συνηγορούν στο ξεπούλημα για να λυθεί το Κυπριακό με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή να εφαρμόσουν τους νόμους που απαγορεύουν την πώληση κατεχόμενης περιουσίας και να κηρύξουν όλες τις πωλήσεις που έγιναν μέχρι τώρα παράνομες και ως μη γενόμενες. Αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι παράνομα και επηρεάζουν αρνητικά το έννομο συμφέρον όλων των πατριωτικά σκεπτομένων ιδιοκτητών, οι οποίοι αρνούνται να πωλήσουν στον κατακτητή και εν ονόματι όλων αυτών καθιστούμε και θα κρατούμε υπόλογους έναντι του νόμου όλους όσοι είτε με την πράξη τους είτε με τη σιωπή τους είτε με την ανοχή τους γίνονται συνυπεύθυνοι και επιφυλάσσουμε τα νομικά μας δικαιώματα.

Τέλος προειδοποιούμε όσους συναλλάσσονται με την κατοχή ότι η κατοχή θα τους χρησιμοποιεί και θα σέβεται συμφωνίες που κάμνει μαζί τους μόνο όσο την εξυπηρετεί, κάτι που ισχύει παντοιοτρόπως: πολιτικά, οικονομικά, στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λ.π., κ.λ.π..

Είμαστε βέβαιοι ότι μια δεδομένη στιγμή η συναλλαγή θα «ξινίσει» με πάρα πολλούς κινδύνους. Διερωτόμαστε πόσο μπορεί ένας να εμπιστεύεται την κατοχή σε τέτοιες συναλλαγές, οι οποίες δεν νομιμοποιούνται στο Κτηματολόγιο της Δημοκρατίας. Θα πάρει τα χρήματά του; Πόσο καθαρά είναι αυτά τα χρήματα; Καλούμε τον κάθε πρόσφυγα σε σοβαρό προβληματισμό.

Από το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια»



Πηγή: Σημερινή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus