Διυλιστήριο: Τοίχο βρίσκουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τοίχο βρίσκουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Ο Ισραηλινός υπουργός στέγασης ανακοίνωσε την κατασκευή 1.200 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

H απάντηση ήρθε από τον υπεύθυνο διαπραγματεύσεων των Παλαιστινίων: «Αυτοί που κάνουν αυτά σημαίνει ότι υπονομεύουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες. Αναγκάζουν ανθρώπους σαν εμάς να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους θεωρούν δικαιωμά τους την κατασκευή οικισμών αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού: «Σε κάθε ειρηνειτικό σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι τα τελευταία 15 χρόνια, αναφέρεται ότι αυτές οι περιοχές παραμένουν μέρος του Ισραήλ. Δεν καταλαβαίνω πως το να χτίζεις σ‘αυτές τις περιοχές εμποδίζει την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Οι δεύτερος γύρος του διαλόγου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Η εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών είχε παγώσει τις συνομιλίες για πέντε χρόνια.


Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τους ισραηλινούς οικισμούς παράνομους. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους θεωρούν ότι το τέλος της ανοικοδόμησης των κατεχόμενων της Δυτικής Όχθης είναι η τελευταία τους ευκαιρία για βιώσιμο κράτος.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus