Διυλιστήριο: Και όσο εμείς ασχολούμαστε με την χρυση αυγή .... Συνάντηση Γκρούεφσκι-Μουν για την ονομασία των Σκοπίων

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και όσο εμείς ασχολούμαστε με την χρυση αυγή .... Συνάντηση Γκρούεφσκι-Μουν για την ονομασία των Σκοπίων


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε ενεργότερη ενασχόληση καθώς και ουσιαστικές δράσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία αναζήτησης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΗΕ για την πρόταση του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για απευθείας συναντήσεις, προκειμένου οι συνομιλίες να αρθούν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και να επιταχυνθεί έτσι η επίλυση της διαφοράς. 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον κ. Γκρούεφσκι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τη διευθέτηση της διαφοράς.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus