Διυλιστήριο: Το είδωλον του νέου σώματός μου...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το είδωλον του νέου σώματός μου...

(...) Το είδωλον του νέου σώματός μου, 
απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,
 ήλθε και με ηύρε και με θύμισε κλειστές κάμαρες αρωματισμένες,
 και περασμένην ηδονή— τι τολμηρή ηδονή!
 Κ' επίσης μ' έφερε στα μάτια εμπρός,
 δρόμους που τώρα έγιναν αγνώριστοι,
 κέντρα γεμάτα κίνησι που τέλεψαν,
 και θέατρα και καφενεία που ήσαν μια φορά.   

Το είδωλον του νέου σώματός μου 
ήλθε και μ' έφερε και τα λυπητερά· 
πένθη της οικογένειας, χωρισμοί, αισθήματα δικών μου, 
αισθήματα των πεθαμένων τόσο λίγο εκτιμηθέντα (...)  

 Κ.Π.Καβάφης, Απ' τες εννιά (απόσπασμα)    

    [Aπο την Άλκηστη Γεωργίου] 
O Tom Hussey είναι ένας βραβευμένος φωτογράφος διαφήμισης και lifestyle φωτογραφίας από το Ντάλας του Τέξας. Στο project του με τίτλο Reflections, ο Hussey μας παρουσιάζει μια σειρά από ηλικιωμένους ανθρώπους που κοιτάνε σε έναν καθρέφτη το νεότερο τους εαυτό.   Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη του καλλιτέχνη, η ιδέα γι' αυτό το πρωτότυπο όσο και μελαγχολικό ( ή κι εντελώς καταθλιπτικό, κατ' άλλους ) φωτογραφικό project ήρθε στον Hussey όταν μιλούσε με έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάποιον κύριο Gardner, την ημέρα των 80κοστών γενεθλίων του. O Gardner του είπε, λοιπόν, πως ένιωθε σαν να ήταν ακόμη 20 χρονών..  

 Η συζήτηση τους ενέπνευσε τον Hussey να φωτογραφίσει τον Gardner να κοιτάζει σε ένα καθρέφτη την αντανάκλαση του 20χρονου εαυτού του.     Η φωτογραφία μπήκε στο portfolio του φωτογράφου, και χρόνια αργότερα η Novartis την διάλεξε σαν κύρια ιδέα της διαφημιστικής της καμπάνιας για τα καινούρια φάρμακα της εταιρείας κατά του Alzheimer.   Η συνεργασία με την Novartis αναρτήθηκε από τον φωτογράφο στο Behance το 2009, κι είναι, από τότε, η τρίτη πιο δημοφιλής ανάρτηση ολόκληρου του site, με σχεδόν 71.000 likes και περισσότερα από 1.5 εκατομμύριο views..   








Πηγή: www.lifo.gr  

www.diulistirio.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus