Διυλιστήριο: BINTEO-Ο γητευτής των λεόντων

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

BINTEO-Ο γητευτής των λεόντων

Πάνω από 700.000 εμφανίσεις έχει κάνει στο YouTube το βίντεο με τον δαμαστή λιονταριών Kevin Richardson που παίζει με δυο λιοντάρια σε σαβάνα της Νοτίου Αφρικής.

Το βίντεο ξεκινά με τον Richardson να καλεί τα λιοντάρια. Αρχικά εμφανίζεται ένα θηλυκό, το οποίο τρέχει προς το μέρος του και πηδά επάνω του.

Ωστόσο, αντί να του επιτεθεί, το λιοντάρι τον αγκαλιάζει. Εκείνος παραμερίζει το θηλυκό καθώς τον πλησιάζει ένα αρσενικό λιοντάρι που επίσης έχει όρεξη για παιχνίδι.

Ο δαμαστής ξαπλώνει στο έδαφος με τα ζώα και χαϊδεύει τη γούνα τους. Ο Richardson είναι   ζωολόγος και «συμπεριφοριστής» ζώων.

Εργάζεται στο Πάρκο Λιονταριών στο Γιοχάνσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, όπου φροντίζει και εκπαιδεύει τα άγρια ζώα.

Όπως υποστηρίζει, αναπτύσσει δεσμούς με τα λιοντάρια από τη γέννησή τους και πιστεύει στη δημιουργία σχέσεων που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη παρά στις συμβατικές τεχνικές εξημέρωσης.

Φυσικά αυτή η άποψη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι τα λιοντάρια είναι ζώα με άγρια ένστικτα που δεν μπορούν να εξημερωθούν. Δεν είναι λίγες εξάλλου οι περιπτώσεις που έχουν επιτεθεί στους δαμαστές τους σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους.
 

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus