Διυλιστήριο: «Λουκέτο» σε τμήμα του αμερικανικού δημοσίου

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Λουκέτο» σε τμήμα του αμερικανικού δημοσίου

Το πρώτο «λουκέτο» της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, μετά απο 17 χρόνια, είναι γεγονός.
Βουλή και Γερουσία, διαφώνησαν στο πως πρέπει να διατεθούν τα κονδύλια του νέου οικονομικού έτους που ξεκινάει σήμερα.

Μέχρι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, οι βασικές υπηρεσίες του κράτους θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, πάνω από 2 εκατ. υπάλληλοι θα χρειαστεί να μείνουν απλήρωτοι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες θα υποχρεωθούν να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Παράλληλα, όλες οι μη-βασικές υπηρεσίες είτε θα βάλουν λουκέτο είτε θα περιορίσουν τις λειτουργίες τους.

Το λουκέτο στα εθνικά πάρκα και τα μνημεία της χώρας ήταν η πρώτη και πιο ορατή συνέπεια του μερικού λουκέτου στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το κυβερνητικό λουκέτο επηρεάζει και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να το επισκεφθούν, όσο και αν τον επιθυμούν. Μένουν να το βλέπουν από μακριά.

Αγεφύρωτο μοιάζει αυτήν τη στιγμή το χάσμα Ομπάμα- Ρεπουμπλικανών για να ξεπεραστεί το «λουκέτο» σε τμήμα του αμερικανικού δημοσίου.  

Πηγή: Euronews

Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus