Διυλιστήριο: Νέα από τον Κόσμο.....με μια ματιά (6/11/13)

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον Κόσμο.....με μια ματιά (6/11/13)

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την πρόθεση των ΗΠΑ να «κάνουν ανάπαυλα» στο θέμα των νέων κυρώσεων κατά του Ιράν.
«Μόνο εντείνοντας τις κυρώσεις μπορεί να αναγκαστεί η Τεχεράνη να παρουσιάσει αποδείξεις του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού της προγράμματος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».
Αύριο Πέμπτη στη Γενεύη θα διεξαχθεί ο νέος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» διεθνών μεσολαβητών (των 5 μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και της Γερμανίας).
Η φωνή της Ρωσίας


Συρία: «Το μέτωπο αλ Νούσρα ανακατέλαβε πόλη στα σύνορα με Τουρκία»
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το «Μέτωπο αλ Νούσρα» που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, κατέλαβε την περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την πόλη Ceylanpinar της Σανλιούρφα, στο συριακό έδαφος, όπου βρίσκεται η Ρας αλ Άιν.
Οι συγκρούσεις που έχουν κρατήσει αρκετούς μήνες έφεραν νικητές τους αντάρτες ισλαμιστές της αλ Νούσρα που εξεδίωξαν τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν 19 χωριά της περιοχής, όπως σημειώνεται.
Οι δυνάμεις του κουρδικού κόμματος PYD, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, είναι ανάλογες με τις δυνάμεις του PKK στην Τουρκία «και τώρα το κόμμα αυτό δεν ανέφερε τίποτε για τις μάχες».
Άρθρα και σκέψεις

ΚΟΣΜΟΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για το μέλλον του πλανήτη.
Τα επίπεδα των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ για το 2012 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.
Οι παγκόσμιες εκπομπές θα ξεπεράσουν κατά 8 με 12 δισεκατομμύρια τόνους τους στόχους του 2020.
«Το διοξείδιο του άνθρακα είναι πολύ σταθερό αέριο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χημική αντίδραση που θα μπορούσε να το εξαφανίσει από την ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει για μεγάλες περιόδους, για εκατοντάδες χρόνια, μπορεί και περισσότερο. Για αυτό το λόγο τα μέτρα που θα πάρουμε τώρα ή τα μέτρα που δεν θα πάρουμε, θα έχουν συνέπειες για μακρά χρονική περίοδο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Μισέλ Ζαρό.
euronews

ΑΜΕΡΙΚΗ

Το κάλεσμα των Anonymous υπήρξε ανοικτό προς όλους, όσοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά των φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης της εξουσίας.
Οι περισσότεροι φορώντας την μάσκα του Γκάι Φωκς διαδήλωσαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας συνθήματα κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, των πολεμικών επιχειρήσεων και υπέρ της παιδείας.
«Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τον αμερικανικό λαό ν’ αφυπνιστεί έστω και λίγο. Να γνωρίζει ότι είναι η δική μας ζωή κι ο δικός μας κόσμος. Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε καλύτερο μέρος, αν το επιλέξουμε κι αν συνεργαστούμε όλοι» ανέφερε ο Νταγκ Τζόνσον, ένας από τους διαδηλωτές.
Η διαδήλωση έφερε τον τίτλο «η πορεία των εκατομμυρίων μασκών» και πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605, που αποκαλύφθηκε πριν την δολοφονία του Βασιλιά Ιακώβου Α’ της Αγγλίας.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, το Σίδνεϊ, το Τορόντο και την Μανίλα.
euronews


Νησί σκουπιδιών μεγέθους ίσο με την πολιτεία του Τέξας κινείται προς τις ακτές των ΗΠΑ
Τουλάχιστον ένα εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών πλέει στον Ειρηνικό ωκεανό μεταξύ των νησιών της Χαβάης και της Καλιφόρνιας. Το νησί των σκουπιδιών, η έκταση του οποίου είναι 700.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχηματίστηκε μετά το τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011.
Οι αμερικανοί αποκαλούν το νησί των σκουπιδιών μεγέθους ίση με το Τέξας «δηλητηριώδες τέρας». Στο μεταξύ, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, στον Ειρηνικό ωκεανό έχουν πεταχτεί μερικά ακόμη εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών. Αν φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά θα ενωθούν με το «δηλητηριώδες τέρας», τότε η έκτασή του θα ξεπεράσει την έκταση των ΗΠΑ, το δε βάρος του θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια τόνους.
Η φωνή της Ρωσίας

επιμέλεια:www.diulistirio.blogspot.gr 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus