Διυλιστήριο: Νέα από τον κόσμο....με μια ματιά

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο....με μια ματιά

ΑΣΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 

Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε τρομοκράτης, είχε στόχο Ερντογάν-Γκιουλ
Τον ισχυρισμό ύπαρξης σχεδίου δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμντουλάχ Γκιουλ από την DHKP-C και την αποκάλυψη του σχεδίου με τη συνδρομή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών γράφει η εφημερίδα Ηürriyet.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ηδη οι τουρκικές αρχές με το άκουσμα της πληροφορίας έχουν εισβάλει σε διάφορα σπίτια και κρατούνται 7 άτομα ανάμεσα τους και ο Φερίτ Μουτλού ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα δραστών της DHKP-C και εισήλθε στην Τουρκία πριν από 20 ημέρες γράφει η εφημερίδα και αναφέρει πως « σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της οργάνωσης ήταν χτύπημα το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης όπου συμμετείχαν ο Γκιουλ και ο Ερντογάν». οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση καθώς έλαβαν την πληροφορία ο Φερίτ Μουτλού είχε έρθει στην Τουρκία, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για τα εκρηκτικά.
On alert



Η τουρκική συνοριοφυλακή κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χημικών όπλων. Το Σάββατο το βράδυ, εντοπίστηκαν τρία αυτοκίνητα που πέρασαν παράνομα στο τουρκικό έδαφος, στην πόλη Narlıca του Χατάι.
Ένας από τους οδηγούς συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο εξαφανίστηκαν στο έδαφος της Συρίας. Μετέφεραν χημικές ουσίες σε 20 μεγάλα δοχεία των 50 κιλών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις


Και άλλον φράχτη σηκώνει το Ισραήλ- με την Ιορδανία
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε οδηγίες για την κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, ένα τείχος το οποίο θα διαχωρίζει την κατεχόμενη κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη και την Ιορδανία, σύμφωνα με το ισραηλινό TV7.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση ήρθε ως απάντηση στην επιμονή των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών να εντάξουν την Κοιλάδα του Ιορδάνη ως κεντρικό θέμα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Το Ισραήλ βλέπει την Κοιλάδα ως μια ουδέτερη ζώνη για την ανάπτυξη, την οικονομία και την ασφάλεια των εβραϊκών οικισμών και επιδιώκει να κρατήσει την περιοχή, η οποία είναι μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που τίθεται ως ζήτημα σε μια μελλοντική συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.
Η ανακοίνωση της κατασκευής του φράχτη προκάλεσε ‘σοκ’ στους Παλαιστίνιους αναλυτές, σημειώνει το δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις


Ιράν: Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην επέτειο κατάληψης της πρεσβείας των ΗΠΑ

Με ογκώδεις διαδηλώσεις, χιλιάδες Ιρανοί γιόρτασαν στην Τεχεράνη την επέτειο των 34 χρόνων από την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας από ισλαμιστές φοιτητές.
Το αντιαμερικανικό πνεύμα παραμένει έντονο στη χώρα παρά την πρόσφατη προσέγγιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο νέος Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, επιδιώκει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, με αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας.
Κράτησαν ομήρους 52 διπλωμάτες για 444 ημέρες.
Τα γεγονότα σηματοδότησαν το αποκορύφωμα της ισλαμικής επανάστασης που ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί.
euronews

ΕΥΡΩΠΗ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο ηγέτης του σκοπιανού πολιτικού σχηματισμού « Νέο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα», Τίτο Πετρόφσκι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι ως ενόχους «για την πολιτική κρίση, τη θεσμική και ηθική κατάπτωση της χώρας».
Μιλώντας στο τρίτο συνέδριο του κόμματος ο Πετρόφσκι προέβη σε κριτική των κυβερνητικών επιλογών στην οικονομία, στην κοινωνία και στη διεθνή πολιτική
«Αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη για την άφιξη του Γκρούεφσκι στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ούτε στο όνειρό μου δεν θα μπορούσα να δω τέτοιον εθνικισμό, εθνοκεντρισμό και αναγέννηση μιας ψευδούς μυθολογίας που αποτελούν μια πλατφόρμα επάνω στην οποία έχει πατήσει. Έκανα μεγάλο λάθος και ζητώ συγνώμη», είπε ο Πετρόφσκι.
άρθρα και σκέψεις


Κόσοβο: Αποχή και εκφοβισμός των Σέρβων στις τοπικές εκλογές

Η μεγάλη αποχή αλλά και τα κρούσματα βίας και εκφοβισμού, στιγμάτισαν τις δημοτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο.
Δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στην Μιτρόβιτσα, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κύριο εκλογικό κέντρο της πόλης, έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες.
Αναλυτές χαρακτήριζαν τις εκλογές «κρίσιμο τεστ» για τη συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας και την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.
Το Βελιγράδι είχε παροτρύνει τους Σέρβους να προσέλθουν στις κάλπες, με το βλέμμα στον Ιανουάριο, που αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο κάποιες παρατάξεις αντέτειναν πως η συμμετοχή σημαίνει αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και κάλεσαν τους Σέρβους να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία.
euronews


Κατασχέθηκε η περιουσία του γαμπρού του Ισπανού βασιλιά
Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του γαμπρού του βασιλέα της Ισπανίας και συγκεκριμένα την δήμευση 16 ακινήτων, στα πλαίσια της υπόθεσης διαφθοράς. Η κατάσχεση έγινε για να καλυφθεί η εγγύηση ύψους 6.1 εκατομμυρίων Ευρώ.
Ο Δον Ινιάκι Ουρνταγκαρίν Λιμπάρτ, ιππότης της Πάλμα ντε Μαγιόρ, σύζυγος της κόρης του βασιλέα πριγκίπισας Κριστίνα, είναι ύποπτος για κατάχρηση εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία είχαν προσφερθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση, επικεφαλής της οποίας ήταν. Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης, ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν και οι συνεργοί του υπερτιμολογούσαν την αξία των αθλητικών διοργανώσεων και μετέφεραν σε εξωχώριες εταιρείες τα χρήματα που αποκτούσαν με το δόλιο αυτό τρόπο. Ο ίδιος ο ιππότης αρνείται τις κατηγορίες.
Φωνή της Ρωσίας



Πούτιν: «Θα πληρώνουν οι συγγενείς των τρομοκρατών για τη ζημία που προκαλούν»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε ένα νόμο σχετικά με τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η ζημία που προκλήθηκε από τους εγκληματίες θα πρέπει να πληρώνεται από τους συγγενείς τους.
Ο νόμος προβλέπει ποινές μέχρι 20 χρόνια στη φυλακή για τη δημιουργία τρομοκρατικών ενώσεων, ανέφερε το ράδιο Γκόλος Ρόσσι [Голос России · Радио]
Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η αποζημίωση για τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της ηθικής βλάβης, που προκαλούνται από τρομοκρατικές πράξεις και επιρρίπτονται σε βάρος των δραστών, θα επιβαρύνουν εξίσου και τα συγγενικά άτομα αλλά και άτομα που βρίσκονται σε στενή προσωπική σχέση με αυτούς.
άρθρα και σκέψεις






Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus