Διυλιστήριο: Σε γκαλερί της Γερμανίας κλεμμένα θρησκευτικά κειμήλια της Ηπείρου !!!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σε γκαλερί της Γερμανίας κλεμμένα θρησκευτικά κειμήλια της Ηπείρου !!!

Μετά το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, θρησκευτικά κειμήλια που έχουν κλαπεί από μοναστήρια και ναούς της Ηπείρου, εντοπίστηκαν και στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα σε γκαλερί στο Ντίσελντορφ.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς η εν λόγω γκαλερί είχε αναρτήσει και φωτογραφίες των εικόνων στην επίσημη ιστοσελίδα της. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να βρεθούν και να επιστραφούν εικόνες και αντικείμενα που έχουν κλαπεί. Για τον λόγο αυτό, έχει "ανεβάσει" και φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, περίπου 600 κειμήλια βρίσκονται στην κατοχή αρχαιοκαπήλων. Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις την περίοδο 2006-2010.

"Δεχθήκαμε, από τη στιγμή που αναρτήσαμε στο διαδίκτυο τις κλεμμένες εικόνες, διάφορες πληροφορίες. Το 2010, εντοπίστηκε μία εικόνα που ήταν κλεμμένη από ιερό ναό στο Κουκούλι. Στη συνέχεια, το 2011, μας ενημέρωσαν ότι σε γκαλερί στο Λονδίνο, πωλείται μία εικόνα από την Καλωτά, μετά βρήκαμε και άλλες. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί στο Λονδίνο είχε 50- 60 εικόνες. Μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, την υπόθεση ανέλαβε η ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο και, σε συνεργασία με τη Σκότλαντ Γιαρντ, έκανε σπουδαία δουλειά. Ήδη, από αυτές τις εικόνες γύρισαν πίσω 18. Στη συνέχεια, μας ειδοποίησαν ότι εντόπισαν ακόμη δυο εικόνες, σε γκαλερί της Ολλανδίας, στο Άμστερνταμ. Εκεί, πωλούνταν, συνολικά, 19 κλεμμένες εικόνες από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι" δήλωσε ο κ. Καχριμάνης.

Ο περιφερειάρχης πιστεύει ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα, που αναλαμβάνει την αρπαγή, τη μεταφορά και την προώθηση των κειμηλίων στο εξωτερικό. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ογκώδης δικογραφία, η οποία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus