Διυλιστήριο: Νέα από τον κόσμο... με μια ματιά

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο... με μια ματιά

ΕΥΡΩΠΗ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Ο Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, σε Β-, στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή, που βρίσκεται και η Ελλάδα, έξι επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. , ο Οίκος αναφέρεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «τα έσπασε» με το ΔΝΤ, μετά τη διαφωνία για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Το Βερολίνο ψηφίζει: Ρεύμα ιδιωτικό ή δημόσιο;


Την προσεχή Κυριακή οι Βερολινέζοι προσέρχονται στις κάλπες. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα από την ιδιωτική εταιρεία Vattenfall ή αν θα επιστρέψουν στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. «Εμείς δεν θέλουμε τα χρήματα μας να μπαίνουν στις τσέπες ιδιωτών, σε αυτή την περίπτωση της Vattenfall. Διεκδικούμε φθηνότερο ρεύμα για τους κατοίκους αυτής της πόλης», υποστηρίζει ο Ντάνιελ Μπούντνις, εκπρόσωπος των Πρασίνων.


ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

 Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία «μπλοκάρουν» τα θαλάσσια καταφύγια

Επί μία εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο για τη Διατήρηση των Ζωντανών Θαλάσσιων Πόρων της Ανταρκτικής διαπραγματεύονταν το σχέδιο που φιλοδοξεί να διατηρήσει παρθένα τα νερά,απαγορεύντας το ψάρεμα και η άντληση πετρελαίου θα απαγορεύονται, ενώ είδη όπως φάλαινες και πιγκουίνοι θα απολαμβάνουν μέγιστης προστασίας.
Η ανησυχία της Μόσχας και του Κιέβου είναι ότι οι περιορισμοί που προβλέπονται, και ειδικά η απαγόρευση της αλιείας, είναι υπερβολικά δεσμευτικοί. Ενστάσεις διατύπωσε και η Κίνα.
(πολύ βρώμικα παιχνίδια με πρόφαση το περιβάλλον)

MΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραηλινοί επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα τούνελ στην περιοχή Χαν Γιούνις που οδηγούσε, στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ακολούθησε αεροπορική επιδρομή, με σκοπό την ανατίναξη και δεύτερης υπόγειας σήραγγας, της Χαμάς.
Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν συνολικά 4 Παλαιστίνιοι και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι, δήλωσε πως από τα τελευταία αιματηρά επεισόδια, το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πάρει ένα επώδυνο μάθημα.

ΑΣΙΑ

Ιαπωνία: O αυτοκράτορας έχει γράμμα

Ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο, έκανε κάτιαδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του.
Στη διάρκεια δεξίωσης στους κήπους του παλατιού, παρέδωσε επιστολή στον αυτοκράτορα Ακιχίτο.
«Παρέδωσα ο ίδιος την επιστολή στον αυτοκράτορα γιατί ήθελα να τον ενημερώσω για όσα συμβαίνουν στην Φουκουσίμα. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσει, για αυτό και το έδωσα ο ίδιος. Στην ανατολική Ιαπωνίαπολλά παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε περιοχές με υψηλή ραδιενέργεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ήθελα να μοιραστώ μαζί του όσα γνωρίζω»


Ιράκ: Ρεκόρ θανάτου τον Οκτώβριο

Ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους από τον Απρίλιο του 2008, με 964 νεκρούς και 1.600 τραυματίες.
Ενώ ο κύκλος της βίας δεν λέει να κλείσει, ο Ιρακινός πρωθυπουργός βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και θα συναντηθεί με τον Αμερικάνο Πρόεδρο. Σε ομιλία του στο «Ινστιτούτο της Ειρήνης», ο Νούρι αλ Μαλίκι ζήτησε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Όμως η παρουσία του Νούρι αλ Μαλίκι στην Ουάσινγκτον, έβγαλε στον δρόμο συμπατριώτες του, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι διαδηλωτές θεωρούν τον Μαλίκι δολοφόνο και καταπιεστή των μειονοτήτων, ενώ τον θεωρούν κύριο υπεύθυνο για το κύμα βίας που έχει γονατίσει το Ιράκ.



πληροφορίες απο Euronews.gr
Eπιμέλεια: www.dilustirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus