Διυλιστήριο: Άρχισαν τις ''πιέσεις'' Τούρκοι και Ουκρανοί για το φορτηγό πλοίο ''Nour M''... και Γκρίζοι Λύκοι στο Πλήρωμα ;

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Άρχισαν τις ''πιέσεις'' Τούρκοι και Ουκρανοί για το φορτηγό πλοίο ''Nour M''... και Γκρίζοι Λύκοι στο Πλήρωμα ;

Αρνείται ο Τούρκος κυβερνήτης του ''Nour M'''Hüseyin Yılmaz με συνέντευξή του στο παρκτορείο ειδήσεων dogan που αναδημοδιεύει η Τούρκικη εφήμερία ''Χουριέτ΄ στην Αγγλόφωνη έκδοση της οτι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά !

Η εφημερίδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ενώ ο Καπετάνιος ισχυρίζεται οτι είχε ρότα για Λιβύη ..

Πώς δικαιολογείται όμως να περάσει από τη Σύμη αφού είχε ρότα για την Αφρικανική Χώρα ;

Που ειναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου και πως δικαιολογούνται οι σφαίρες των Αντιαεροπορικών που φαίνονται στη φωτογραφία ;

Απορίας άξιο είναι όμως πως οι Ελληνικές Αρχές και η ΕΥΠ επέτρεψε σε ''κρατούμενο Αξιωματικό'' να δώσει συνέντευξη στην Χουριέτ που ειναι γνωστό από πού και από ποιους ελέγχεται;

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως τοπικού δημοσιογράφου στο θάλαμο του ασυρμάτου που είναι υπερσύγχρονος για τα δεδομένα αλλά και την ηλικία του φορτηγού , Ο Αξιωματικός του πλοίου είχε στο γραφείο του φωτογραφίες αλλά και εμβλήματα των Γκρίζων Λύκων που περιπλέκουν σοβαρά την υπόθεση

Αν υποθέσουμε οτι τα κιβώτια με τα όπλα θα είναι και παγιδευμένα όπως μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι λαθρέμποροι όπλων ίσως τότε η υπόθεση να είναι μεγαλύτερη απο αυτήν που φαίνεται...


Πάντως η άποψη μας είναι οτι ο Υπουργός βιάστηκε να βγάλει τις φωτογραφίες και ελπίζουμε οτι η έρευνα να γίνει ποιο σοβαρό τρόπο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας !

Η συνηθισμένη κρυψώνα των όπλων σε αυτά τα πλοία είναι τα Αμπάρια και για αυτό είχαμε και την υποψία που οδήγησε στην κατάσχεση του πλοίου αφού πλεύση αλλά και η βύθιση του πλοίου δεν δικαιολογούσε τα συνηθισμένα ....

"Δεν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα επί του σκάφους. Εγώ και το πλήρωμά μου είμαστε σαν τρελοί δήλωσε ο Καπετάνιος στη Χουριέτ . Έμαθα τους ισχυρισμούς ότι το πλοίο μετέφερε 20.000 καλάσνικοφ και εκρηκτικά από τον Τύπο.

Έχω είμαι στη θάλασα για πάνω απο 40 χρόνια, και αυτό ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε μένα, " δήλωσε ο Hüseyin Yılmaz!

«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Έχουν κάνει τη ζωή μου άθλια με λάθος στοιχεία »,

Τα ευρήματα μέχρι στιγμής ...Απο το ''koutipandoras''

Σφαίρες μικρού και μεγάλου διαμετρήματος, για ΑΚ-47 και αντιαεροπορικά πολυβόλα αντίστοιχα, περιείχαν τα πρώτα κιβώτια του φορτηγού πλοίου «NOUR M», που ανοίχτηκαν από τις ελληνικές αρχές. To πλοίο των 20.000 καλάσνικοφ βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ρόδου από την περασμένη Παρασκευή και όπως έγινε γνωστό, ο έλεγχος του φορτίου θα διαρκέσει μέρες.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά βασικά ερωτήματα. Δεν έχει βρεθεί ο ιδιοκτήτης του πλοίου, ο αποστολέας και ο παραλήπτης του φορτίου, ούτε καν ο τελικός προορισμός του. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, φέρεται να είναι τουρκικών συμφερόντων, όμως αυτό δεν είναι παρά εικασίες, καθώς ούτε ο πλοιοκτήτης ούτε ο ιδιοκτήτης του φορτίου έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές, καθιστώντας αμφίβολη την νομιμότητα τόσο του πλοίου όσο και των όπλων.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ως αποστολέας του φορτίου εμφανίζεται στα παραστατικά ουκρανική εταιρεία με το όνομα «UKRINMASH Cο» και έδρα στο Κίεβο. Γίνεται λόγος μάλιστα για δυσφορία από Ουκρανούς παράγοντες αναφορικά με τη δέσμευση του πλοίου, αφού όπως υποστηρίζουν «η συγκεκριμένη μεταφορά όπλων ήταν απολύτως νόμιμη μεταξύ των κυβερνήσεων Ουκρανίας και Λιβύης».

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus