Διυλιστήριο: Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων ο Βύρων Πολύδωρας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων ο Βύρων Πολύδωρας

Το Διυλιστήριο λέει: Συγχαρητήρια κύριε Πολύδωρα,κάλλιο αργά παρά ποτέ...


Εκτός κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Βύρων Πολυδωρας καταψηφίζοντας πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.


Μετά την καταψήφιση, ο κ.Πολύδωρας διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες ο κ.Πολύδωρας είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στον ενιαίο φόρο των ακινήτων με μια ομιλία υψηλών τόνων από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «δήμευση περιουσίας» και «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον ελληνικό λαό».

«Είναι δήμευση. Τον αγριεύεις τον ιδιοκτήτη του βράχου. Τον βράχο τον έσκαψε με τα νύχια του. Δεν έχει συμβόλαιο - αλλά υπογραφή αίματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Αμφισβητώντας την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ο κος Πολύδωρας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» - και υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών. Με βάση τις μέχρι στιγμής βεβαιώσεις φόρων σε υπεράκτιες εταιρείες, ο κ. Πολύδωρας υπολόγισε πως «στο σύνολο των 6.500 εταιρειών βγαίνουν δυνητικά 8 δισ.».

«Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω - βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε.

«Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και παίρνει ένα ιερό περιεχόμενο. Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω κύριοι τροικανοί γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός» σημείωσε καταλήγοντας στην ομιλία του.

Εδώ όλη η ομιλία του. Αξίζει να την ακούσετε. Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus