Διυλιστήριο: Τα McDonald's κλείνουν όλα τα καταστήματα στην Βολιβία

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα McDonald's κλείνουν όλα τα καταστήματα στην Βολιβία

Τα McDonald's παρά τις χρυσές αψίδες και τον χαρούμενο κλόουν τους δεν κατάφεραν να πείσουν στην Βολιβία. Αυτή η Νοτιοαμερικανική χώρα δεν "έπεσε", παρά τον καταιγισμό διαφημίσεων, στις  fast food μεθόδους μαγειρέματος σε αντίθεση με τόσες άλλες χώρες.

 Κι αυτό, γιατί οι Βολιβιανοί απλά δεν εμπιστεύονται τα τρόφιμα που παρασκευάζονται σε τόσο λίγο χρόνο.Το εξήντα τοις εκατό των Βολιβιανών αποτελούν γηγενή πληθυσμό που γενικά θεωρούν ότι δεν  αξίζει για την υγεία τους ή τα χρήματα τους να πάνε σε ένα McDonald 's.
Παρά την φιλικές τιμές τους,τα McDonald 's δεν κατάφεραν να πείσουν αρκετό μέρος του γηγενούς πληθυσμού της Βολιβίας να φάνε τα BigMacs , McNuggets ή McRibs τους.

Η πολυεθνική παρέμεινε για μια δεκαετία παρά τις απώλειες που είχε κάθε χρόνο.


τα 8 εναπομείναντα McDonald's στις πόλεις La Paz, Cochabamba, και Santa Cruz de la Sierra, λειτουργούσαν με απώλειες κάθε χρόνο για μια δεκαετία. Τα McDonald's όμως επέμεναν έχοντας το προνόμιο της κάλυψης που τους έδινε το franchise.  Κάθε μικρή επιχείριση που λειτουργεί στο κόκκινο θα έχει φύγει από την περιοχή σε λιγότερο από τον μισό χρόνο. Όμως παρά την επιμονή τους,δεν μπόρεσαν τελικά να λειτουργούν άλλο στο κόκκινο. Μετά από 14 χρόνια παρουσίας το ένα μετά το άλλο έκλεισε.

Η είδηση ότι τα McDonald's φεύγουν από την Βόλιβια είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ " Γιατί τα McDonald's πάτωσαν στην Βολιβία", ( 'Por que quebro Mcdonalds?'
μπορείτε να δείτε το trailer εδώ), όπου μάγειρες , διατροφολόγοι , ιστορικοί και εκπαιδευτικοί , μιλάνε για τον τρόπο παρασκευής των φαγητών της εταιρίας και γιατί οι Βολιβιανοί απορρίπτουν τον fast food τρόπο διατροφής.

Η  απόρριψη των McDonald 's από τους Βολιβιανούς έχει θέσει ένα σωστό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει .
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus