Διυλιστήριο: Συνολικά 21 μετάλλια γεύσης απένειμε σε ελληνικά τυριά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός τυριού World Cheese Awards

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνολικά 21 μετάλλια γεύσης απένειμε σε ελληνικά τυριά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός τυριού World Cheese Awards

Συνολικά 21 μετάλλια γεύσης απένειμε σε ελληνικά τυριά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος

διαγωνισμός τυριού World Cheese Awards, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της

διεθνούς έκθεσης τροφίμων του Λονδίνου IFEO7. Μάλιστα, κάθε χρόνο αξιολογούνται

πάνω από 2.500 αιτήσεις από περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Τα ελληνικά τυριά και ιδιαιτέρως η φέτα, κατέκτησαν συνολικά 1 χρυσό, 7 ασημένια και 13 χάλκινα μετάλλια. Επίσης, 9 μετάλλια έλαβαν τα κυπριακά τυριά (4 ασημένια και 5 χάλκινα).

Η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην έκθεση, καταλαμβάνοντας περίπτερο με συνολικό εμβαδόν 1.300 τ.μ., στο οποίο εξέθεσαν τα προϊόντα τους 134 εταιρείες, Επιμελητήρια και φορείς.

Ένας από τους εξέχοντες προσκεκλημένους του ελληνικού περιπτέρου ήταν ο chef της Βασίλισσας της Αγγλίας, κ. MarkFlanagan, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση παρέλαβε τιμητικές διακρίσεις από τον πρόεδρο του Chefs’ Club κ. Μίλτο Καρούμπα και τον πρόεδρο της Cheesenet κ. Παντελή Ραπανάκη.

Ο κ. MarkFlanagan, γνώστης και χρήστης των ελληνικών προϊόντων, τα οποία συχνά χρησιμοποιεί στο BuckinghamPalace, αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απεύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Παναγιώτης Δρόσος, να συμμετάσχει στο 2ο KerasmaConference, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να τα δείτε εδώ
Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus