Διυλιστήριο: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !!! ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ !!!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !!! ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ !!!

Τώρα στο Γαλάτσι αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) τεράστιες ουρές ..... Όχι δεν μοιράζουν λεφτά, όχι δεν είναι η ανάπτυξη που ήρθε, είναι ουρές από οικογενειάρχες, από συνταξιούχους που το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν τα φάρμακά τους, για να συνεχίσουν να επιβιώνουν, να συνεχίσουν να ζουν. Δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα αλλά δεν γνωρίζω καμιά ευρωπαική χώρα να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν γίνετε σε μία χώρα που κατέχει μάλιστα την Ευρωπαική Προεδρία να βλέπουμε τέτοιες σκηνές εξευτελισμού του ανθρωπίνου είδους. Συγχαρητήρια κύριε Γεωργιάδη ..... 

Αλλά ας δούμε τα επίμαχα άρθρα τις θέσεις του Υπουργείου και τις θέσεις των Φαρμακοποιών. Τα συμπεράσματα δικά σας......

- Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα: α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί, και β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με super markets.


Η θέση των φαρμακοποιών

Η συγκεκριμένη απορρύθμιση αυτών των περιορισμών οδηγεί σε κλείσιμο του φαρμακείου της γειτονιάς και δραστηριότητα μόνο σε εμπορικά κέντρα και στοές σουπερμάρκετ. Aκόμη και το πληθυσμιακό κριτήριο που υποτίθεται ότι διατηρείται κινδυνεύει να καταλυθεί από τη κρυφή «τρύπα» που δημιουργείται με κατάργηση διατάξεων του 3457/2006 αλλά και του 328/1976, με απελευθέρωση μεταφοράς εκτός ορίων δήμων κοινοτήτων που έχουν ιδρυθεί. Ιδιαίτερα σημαντικοί θα είναι οι κίνδυνοι σε ακριτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές
- Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%.

Η θέση των φαρμακοποιών

Με το δικαίωμα: ένας φαρμακοποιός, μια άδεια, ένα φαρμακείο εξασφάλιζε, όπως κι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται, φραγμό στην άλωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από οικονομικά συμφέροντα και την απρόσκοπτη επιστημονική βούληση του ιδιοκτήτη-φαρμακοποιού στο Κοινωνικό και Επιστημονικό του καθήκον. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε που εξυπηρετεί η δυνατότητα αλλαγής εταιρικής μορφής και η αύξηση της δυνατότητας κτήσης ποσοστώσεων σε πολλά διαφορετικά φαρμακεία. Ακόμη και η υπάρχουσα δέσμευση να το πράττουν αυτό μόνο φαρμακοποιοί δεν εμποδίζει την επέμβαση του Κεφαλαίου στο Χώρο και τη χειραγώγηση της επιστημονικής βούλησης του ανεξάρτητου φαρμακοποιού (παραβίαση τελεσίδικων αποφάσεων Ευρωπαικού Δικαστηρίου της Αστούρια 2009).

- Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, με αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα Νοσοκομεία.

Η θέση των φαρμακοποιών

Με την ύπαρξη των υπαρχόντων χωροταξικών περιορισμών μετά από 8 ή 12 έτη συνεχούς λειτουργίας καθώς και τη δέσμευση της συνεχούς λειτουργίας του φαρμακείου με δικαίωμα κλεισίματος μόνο μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών (Περιφέρεια, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι) εξασφαλιζόταν η εξυπηρέτηση του Κοινού και δεν έμπαινε η Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα εξασφαλιζόταν και η ομοιόμορφη διασπορά φαρμακείων εντός των αστικών ιστών ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση φαρμακείων σε περιοχές φιλέτα και η εξυπηρέτηση λαϊκών συνοικιών.

Και καταλήγουν οι φαρμακοποιοί στην ανακοίνωσή τους 

Αν η Κυβέρνηση σας σεβόταν και επιθυμούσε να είστε σκεπτόμενοι Βουλευτές και όχι απλά όργανα επιβεβαίωσης δε θα επιχειρούσε να ενσωματώσει σημαντικές διατάξεις που καταργούν νόμους δεκαετιών σε ένα άρθρο, δεν θα σας έθετε χυδαία διλλήματα ενσωματώνοντας το συγκεκριμένο νομοθέτημα με τη δυνατότητα διανομής του πλεονάσματος.
Όποιος έχει καθαρούς στόχους και επιθυμεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Λαού δεν προσπαθεί να παγιδεύσει τη ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων Του πίσω από εκβιαστικά διλλήματα και κομματικές πειθαρχίες. Έχετε καθήκον να αντιληφθείτε πως ζώντας ιστορικές στιγμές θετική ψήφος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην οικονομική κατάρρευση προσθέτοντας μεγάλο αριθμό ανθρωποθυσιών όχι πλέον στην επίτευξη μνημονιακών στόχων αλλά στην εξυπηρέτηση συμφερόντων τμήματος ολιγαρχίας της Χώρας και Γερμανικών πολυεθνικών.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus