Διυλιστήριο: Ουκρανία: Ετοιμάστηκαν καταφύγια, ο στρατός σε ασκήσεις στη μεθόριο

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Ετοιμάστηκαν καταφύγια, ο στρατός σε ασκήσεις στη μεθόριο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας, θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την πηγή, θα αρχίσουν τώρα, το Μάρτιο και θα συνεχίσουν και τον Απρίλιο στο Κράσνογκραντ, Νόβο Βοδολάζσκογκο, Βαλκόφσκι και στην περιοχή του Χάρκοφ.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος «μονάδες σχηματισμών και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», σύμφωνα με την πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική υπηρεσία Συνόρων της Ουκρανίας, αναφέρει συνεχείς προκλήσεις του ρωσικού στρατού στη γραμμή των συνόρων.
Νωρίτερα, στην περιοχή του Χάρκοβο, διεξήχθη έλεγχος ετοιμότητας στα καταφύγια.

«Στην περιοχή του Χάρκοβο υπάρχουν 427 καταφύγια. Τα 101 από αυτά είναι έτοιμα, 95 πρέπει να περιποιηθούν, ενώ 231 είναι μη διαθέσιμα και η διαδικασία συντήρησής τους βρίσκεται στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Χάρκοβο της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης, Βασίλ Χόμα.
Όπως είπε πολλά καταφύγια έχουν δοκιμασθεί σε περίπτωση νέφους και για την προστασία από την ακτινοβολία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματισθεί να δοκιμασθεί το περιφερειακό σύστημα προειδοποίησης για τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά χωρίς τη συμπερίληψη των Σειρήνων.

Πηγή: http://www.echedoros-a.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus