Διυλιστήριο: Aνακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στον κόσμο!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Aνακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στον κόσμο!

Μια ομάδα επιστημόνων από το Museum of Paleontology Egidio Feruglio ανακάλυψε στην Αργεντινή το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε ποτέ στη Γη πριν από 95 εκατομμύρια χρόνια. Από τη μελέτη των οστών προκύπτει ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου που είχε μήκος 40 μέτρα και ύψος 20 μέτρα, ενώ υπολογίζεται ότι ζύγιζε 77 τόνους και χρονολογείται στην Υστερη Κρητιδική Περίοδο. Τα οστά βρέθηκαν σε πόλη στην Παταγονία, ενώ ο Jose Luis Carballido είπε στο BBC:




«Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος αυτών των οστών, που ξεπερνούν οποιοδήποτε από τα παλαιότερα γνωστά γιγάντια ζώα, ο νέος δεινόσαυρος είναι το μεγαλύτερο γνωστό ζώο που περπάτησε στη Γη. Το μήκος του, από το κεφάλι μέχρι την άκρη της ουράς του ήταν 40μέτρα και με το λαιμό όρθιο έφτανε τα 20 μέτρα σε ύψος, όσο ένα επταώροφο κτίριο». Αυτό το γιγαντιαίο φυτοφάγο ζούσε στα δάση της Παταγονίας μεταξύ 95 και 100 εκατομμύρια χρόνια πριν, με βάση την ηλικία των πετρωμάτων στα οποία βρέθηκαν τα οστά του.



















Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus