Διυλιστήριο: Οι αγορές τελικά δεν εμπιστεύτηκαν την ''ανάπτυξη'' του Σαμαρά. 1,5 δις Ευρώ αντί για 3 δις !!!

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Οι αγορές τελικά δεν εμπιστεύτηκαν την ''ανάπτυξη'' του Σαμαρά. 1,5 δις Ευρώ αντί για 3 δις !!!

Το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα 3 δισ. που εγράφησαν στο βιβλίο προσφορών, άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές χρέους, με τη νέα έκδοση ομολόγου, 3ετούς διάρκειας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι «παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα» που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές, και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την έκδοση.

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως η κυβέρνηση «εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία».

Όπως επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «στόχος μας δεν ήταν τα ποσά που θα εισπράξουμε, αλλά το ό,τι μπορούμε να τα πάρουμε και με σωστό επιτόκιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό του θετικού αποτελέσματος της δημοπρασίας είναι το γεγονός ότι η διάφορα επιτοκίου με τα αντίστοιχα πορτογαλικά ομόλογα μειώθηκε στις 200 μονάδες βάσης, από 245, στην προηγούμενη δημοπρασία του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα επιβάρυνε η χθεσινή αδυναμία της Πορτογαλικής Τράπεζας Espirito Santo, η οποία απέτυχε να καλύψει το βραχυχρόνιο δανεισμό της.


http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus