Διυλιστήριο: ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ !!! Μπορούν να αθροιστούν οι αρνητικές ψήφοι για μικρή ΔΕΗ !!!

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ !!! Μπορούν να αθροιστούν οι αρνητικές ψήφοι για μικρή ΔΕΗ !!!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η πρόταση του Ευάγγελου Μειμαράκη περί της δυνατότητας να αθροιστούν οι υπογραφές στις τέσσερις διαφορετικές προτάσεις που θα καταθέσει η αντιπολίτευση για τη «μικρή ΔΕΗ» και η παρότρυνσή του αυτές να συζητηθούν το ταχύτερο δυνατό,

Στο άκουσμα της είδησης από τη Βουλή, το Πρωθυπουργικό επιτελείο «πάγωσε» ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Άλλωστε, οι δύο πλευρές φέρεται ότι είχαν συμφωνήσει να τηρήσουν το «γράμμα» του Συντάγματος και του Κανονισμού, που προβλέπει ρητώς την ύπαρξη 120 υπογραφών κάτω από μία, ενιαία πρόταση για δημοψήφισμα. Στόχος ήταν η πρόταση να εκπέσει τυπικά και η συζήτηση να μην διεξαχθεί ποτέ.

Παράλληλα, το Μαξίμου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η Ολομέλεια θα ανοίξει, όπως προβλέπεται τον Οκτώβριο» ενώ κορυφαίος υπουργός και συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε κατηγορηματικά στην εφημερίδα Τα Νέα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας, καθώς «δεν έχουμε δει ακόμα μαζεμένες τις 120 υπογραφές, οι οποίες πρέπει να είναι πανομοιότυπες» και «σε κάθε περίπτωση η Ολομέλεια θα ανοίξει, όπως προβλέπεται τον Οκτώβριο».

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι οι διαφορετικές προτάσεις των κομμάτων για το δημοψήφισμα είναι ομοειδής και άρα οι υπογραφές των βουλευτών μπορούν να αθροιστούν. Ωστόσο, με την πρότασή του αυτή άλλαξε τις ισορροπίες καθώς ουσιαστικά υιοθέτησε την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σκεπτικό ήταν ότι ακόμη κι αν συζητηθεί η πρόταση για δημοψήφισμα, δεν θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ παράλληλα θα τελείωναν τα «παιχνίδια» με τη ΔΕΗ, που ενδεχομένως αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν εκλαμβάνει την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 υπογραφές μόνο ως προσπάθεια εμπλοκής της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αλλά και ως πρώτη πολιτική κίνηση για το «χτίσιμο» της συμμαχίας των 121 που θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το φθινόπωρο.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και πολιτικά την πρωτοβουλία του και προκειμένου να το επιτύχει θα στηριχθεί στο επιχείρημα των διαφορετικών προτάσεων που αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus