Διυλιστήριο: Παπαχριστόπουλος: Αποκλεισμένος στην Ισμαηλία με προορισμό τη Γάζα

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Παπαχριστόπουλος: Αποκλεισμένος στην Ισμαηλία με προορισμό τη Γάζα

Κραυγή αγωνίας από την Ισμαηλία της Αιγύπτου, για το συνεχές έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνει μέσω του CRASHonline.gr ο γνωστός γιατρός για την ανθρωπιστική του δράση Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Εδώ και τρεις ημέρες προσπαθεί να προσεγγίσει την εμπόλεμη ζώνη για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες αλλά συναντά την αδιανόητη άρνηση των αιγυπτιακών αρχών που δεν επιτρέπουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και εθελοντές να περάσουν τα σύνορα και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό και στα εκατοντάδες θύματα του πολέμου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο CRASHonline.gr o Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε τα εξής:
«Βρίσκομε εδώ και τρεις ημέρες μαζί με τον συνάδελφο Δημήτρη Μονιέ με σκοπό να φτάσουμε στη Λωρίδα της Γάζας και να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτικό υλικό με τρία μεγάλα κιβώτια που έχουμε μαζί μας αλλά τις υπηρεσίας μας ως γιατροί εξειδικευμένοι στην πολεμική ιατρική.
Δυστυχώς όμως έχουμε συναντήσει την αδιανόητη άρνηση των αιγυπτιακών αρχών που δεν επιτρέπουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας. Φτάσαμε μέχρι την πόλη Αρίς, περίπου 40 χλμ από την Ράφα, μια πολύ διχοτομημένη, η μισή στην Αίγυπτο και η άλλη μισή στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Αιγύπτιοι μας γύρισαν πίσω στην Ισμαηλία, το ίδιο έκαναν και σε 10 ανθρωπιστικές οργανώσεις και 65 γιατρούς. Είμαστε πλέον όλοι εδώ και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να φτάσουμε στη Γάζα.
Οι αιγύπτιοι έχουν στήσει 7 μπλόκα στον δρόμο προς την Ράφα και δεν επιτρέπουν να φτάσει κανείς εκεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα συνεχές έγκλημα που πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι στοιβάζονται σε μια περιοχή όση και η Κάρπαθος. Πλέον οι ελλείψεις είναι τεράστιες, εκατντάδες άμαχοι και παιδιά πεθαίνουν και μένουν ανάπηροι επειδή δεν έχουν τις πρώτες βοήθειες που απαιτούνται.
Εμείς δεν το βάζουμε κάτω και θα επιμείνουμε. Όσα εμπόδια και συναντήσουμε. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση».

Δείτε στον χάρτη τα σημεία που αναφέρεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος



http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus