Διυλιστήριο: Το δεξί χέρι του Σαμαρά : '' Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει'' το πρόγραμμα που δολοφονεί την Ελλάδα

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το δεξί χέρι του Σαμαρά : '' Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει'' το πρόγραμμα που δολοφονεί την Ελλάδα

Ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου ομολογεί την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος, που, αν και «δολοφονεί» την Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζεται!

Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Παπασταύρου -ο οποίος είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις με την τρόικα και γνωρίζει από πρώτο χέρι και την παραμικρή λεπτομέρεια- εκμυστηρεύτηκε αυτή τη μεγάλη αλήθεια πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Οταν παλαιός γνώριμός του και επί χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. τον ρώτησε για το πώς εξελίσσεται η πορεία του οικονομικού προγράμματος, εκείνος (σε μια κρίση ειλικρίνειας;) του απάντησε: «Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει!», επαναλαμβάνοντας εις τριπλούν και με έμφαση τη φράση του.

Η επί σειράν ετών γνωριμία των δύο συνομιλητών δεν ήταν από μόνη της λόγος για να μιλήσει με άνεση και να αναφωνήσει αυτή τη χαρακτηριστική ομολογία ο κ. Παπασταύρου, κάνοντας τον ακροατή του να μην πιστεύει στ’ αυτιά του.

Στη λίστα Λαγκάρντ

Ο ισχυρός παράγων του Μεγάρου Μαξίμου (που έγινε γνωστός και από την εμπλοκή του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»), αν και έχει επωμιστεί να προβαίνει σε παραπλανητικές διαρροές για τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα περί εξόδου από την κρίση, έδειχνε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη φορά περισσότερο εξουθενωμένος και πεπεισμένος ότι οι προσδοκίες δεν έχουν πια αντίκρισμα.

Εχει σημασία ότι ο κ. Παπασταύρου έκανε την εκμυστήρευση ενώ λίγες ώρες αργότερα θα επέβαινε στο αεροπλάνο μαζί με τον Γ. Στουρνάρα για να συνοδεύσουν τον Γκίκα Χαρδούβελη στην κρίσιμη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Μια συνάντηση στην οποία η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί να επενδύει πολλά για την έξοδο από το Μνημόνιο πριν από το τέλος του έτους. Προφανώς, όμως, και παρά τα λεγόμενα δεν ήταν έκπληξη η άρνηση που εισέπραξαν εκ μέρους του ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα, μολονότι και αυτό το σενάριο είχε μπει το προηγούμενο διάστημα στο επικοινωνιακό παιχνίδι.


http://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus