Διυλιστήριο: ΒΙΝΤΕΟ-Καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές επειδή έμειναν έγκυες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές επειδή έμειναν έγκυες

Πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών που έμειναν έγκυες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι εργοδότες τους τις εμποδίζουν να προχωρήσουν σε μία εγκυμοσύνη και, όταν αυτό συμβεί, τις απειλούν ακόμα και με απόλυση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία κατήγγειλε τον εργοδότη της. «Με το που ανακοίνωσα στον εργοδότη μου ότι είμαι έγκυος, αυτός χρησιμοποίησε απίστευτους χαρακτηρισμούς, μου είπε ότι, αυτή τη στιγμή, που μου το λες, θα το μετανιώσεις σε όλη σου τη ζωή, ότι δεν θα ξαναβρώ πουθενά αλλού δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα, ενώ δήλωσε ότι ο εργοδότης της, της είπε ότι είχε καταλάβει ότι είναι έγκυος, «γιατί την έβλεπε από τις κάμερες ότι ήταν συνέχεια στην τουαλέτα».

Βέβαια αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Ένας ακόμη εργοδότης στο Ηράκλειο Κρήτης συμβούλεψε την 33χρονη υπάλληλό του ότι πρέπει να κάνει άμβλωση, προκειμένου να κρατήσει την εργασία της. Βέβαια, η καταγγέλλουσα το αρνήθηκε και ο εργοδότης σταμάτησε να την πληρώνει, αλλά και να της κολλάει ένσημα.

Επίσης, μία άλλη γυναίκα ανέφερε ότι από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι είναι έγκυος, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά, γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πριν παντρευτεί, είχε αναγκαστεί να κάνει συμφωνία ότι, αν μείνει έγκυος, θα φύγει.

Μετά το ρεπορτάζ για το εν λόγω θέμα, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας, επισήμανε: «Γιατί δεν βγήκατε να κάνετε παρέμβαση χθες; Καλά εδώ δεν βγαίνετε το πρωί, σε αυτή την εκπομπή. Γιατί δεν βγήκατε να κάνετε παρέμβαση στη χθεσινή εκπομπή, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων;».

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:








Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus