Διυλιστήριο: για το 2015 ευχόμαστε καλή λευτεριά

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

για το 2015 ευχόμαστε καλή λευτεριά



Παίδες, για το 2015 εύχομαι καλή λευτεριά. Λευτεριά, πρώτα απ' όλα από τον κακό εαυτό μας, που βολεύεται στα μικρά κι ασήμαντα, που εθελοτυφλεί και βλέπει τα πράγματα με "αισιοδοξία" ενώ ο κόσμος χάνεται, που φροντίζει να "περνά καλά" και σπαταλά το δώρο της ζωής, που επιβιώνει, παρασιτεί αλλά δεν ζει. Και, κάθε τέτοια μέρα, εύχεται συνήθως "πάνω απ' όλα υγεία", ώστε η σπατάλη ζωής να έχει όσο τοδυνατόν πιο μεγάλη διάρκεια.

Κι όμως, τί σημασία έχει να έχουμε υγεία, αν η "υγιής" ζωή μας δεν χρησιμεύει σε τίποτα στον κόσμο, παρά είμαστε μόνο βάρος στους συνανθρώπους μας και στην φύση; Τί να την κάνουμε την "υγεία", άμα δεν πασχίζουμε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος -δηλαδή πιο ανθρώπινος; Αμα δεν φροντίζουμε ώστε να έχουν υγεία κι ευτυχία πρώτα οι άλλοι -κι αν έχει ο Θεός περίσσευμα, να έχουμε κι εμείς;

Καλή λευτεριά λοιπόν. Μετά την προσωπική μας απελευθέρωση, θα έρθει και της Πατρίδος μας η λευτεριά, αφού θα έχουμε προηγουμένως κατανοήσει βαθιά τον κεντρικό μας ρόλο στην κατάκτησή της. Τότε θ' αρχίσει ο τόπος μας ν' ανθίζει, να ξαναφτιάχνει Ήρωες, δημοτικό τραγούδι κι αθάνατο χορό. Κατόπιν, όλα θα πάρουν τον δρόμο τον ταιριαστό, με την βοήθεια του Θεού. Έτσι πρέπει, για το καλό του κόσμου όλου.
Παίδες, καλή χρονιά λοιπόν. Με Πίστη δυνατή, προσηλωμένοι στο Χρέος. Προσηλωμένοι στο Φως (το σκοτάδι δεν μας αφορά).


Γιώργος Σγούρδος, Λωζάνη
twitter.com/sgourdos

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus