Διυλιστήριο: Τυχόν ευθύνες Τόμσεν στο ελληνικό πρόγραμμα διερευνά το ΔΝΤ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τυχόν ευθύνες Τόμσεν στο ελληνικό πρόγραμμα διερευνά το ΔΝΤ


Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Poul Thomsen, θα κληθεί εντός των επόμενων ημερών από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά τα προγράμματα στήριξης χωρών από το 2010 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα».

Διερευνώνται τυχόν ευθύνες, λάθη και παραλείψεις του επικεφαλής των προγραμμάτων στήριξης σε χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία και το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως η έρευνα διεξάγεται από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, το οποίο δεν φείδεται κριτικής και πυρών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα της έκθεσης για τις ευθύνες του Dominique Strauss-Kahn του τέως γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς επίσης και του Μarek, πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για υπαναχώρηση στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά την κατάρτιση του σχεδίου του πρώτου ελληνικού προγράμματος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus