Διυλιστήριο: ΒΙΝΤΕΟ-"Κλείδωσε" ο Σταύρος Δήμας

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-"Κλείδωσε" ο Σταύρος Δήμας

Συνάντηση είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον Σταύρο Δήμα, για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο κ. Δήμας απάντησε το εξής: «Θα μιλήσει ο Πρόεδρος».

Την είδηση για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετέδωσε πρώτος ο Νίκος Χατζηνικολάου, τις οποίες ανέφερε πριν από λίγο στον αέρα του Real Fm 97,8. «Ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο "εκλεκτός" της συγκυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το όνομα ανμένεται να "κλειδώσει" και επίσημα στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.






Ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σταύρος Δήμας, φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Δήμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941 και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και της Νέας Υόρκης ενώ την περίοδο 1970-1975 εργάστηκε στη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Εξελέγη βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004 ενώ ορίστηκε υπουργός Εμπορίου την διετία 1980-1981, Γεωργίας (1989-1990), Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1990-1991).

Την περίοδο 1985-1989 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από το 1995 μέχρι το 2000 ήταν γενικός γραμματέας του κόμματος.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Επίτροπος στην Κομισιόν, αρχικά ως υπεύθυνος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις ενώ από τον Νοέμβριο 2004 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο για το Περιβάλλον, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της πρώτης θητείας της Επιτροπής Μπαρόζο το 2009.

Ο κ. Δήμας συμμετείχε και στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργός Εξωτερικών από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012.

Σε τι είχε ακουστεί το όνομά του.
 Το Σεπτέμβριο του 2010 είχε ακουστεί ότι φέρετε να είναι από τους πρώην επιτρόπους που εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές από την Κομισιόν, μολονότι είχαν φύγει σύμφωνα με δημοσίευμα από την financial times.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus