Διυλιστήριο: Δείτε την απίστευτη οπτικοποίηση του ήχου! Ολα γύρω μας είναι κύματα.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε την απίστευτη οπτικοποίηση του ήχου! Ολα γύρω μας είναι κύματα.

Ενα φοβερό video clip του Nigel Stanford το οποίο δείχνει με ποιον τρόπο επιδρούν τα ηχητικά κύματα στα 4 στοιχεία της φύσης.
Η Κυματική αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της Φυσικής που κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης έχει το φυσικό φαινόμενο της διάδοσης μιας διαταραχής και συνεπώς τη μεταφορά ενέργειας σε μορφή κύματος όπως τούτο εκδηλώνεται.

Ο ήχος, το φως, οι σεισμοί, οι ακτίνες Χ, τηλεοπτικά σήματα, σήματα τηλεκατεύθυνσης κλπ, διαδίδονται όλα με κυματική κίνηση. Η Κυματική προσδιορίζει και εξετάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κύματος καθώς επίσης και τα είδη και την συμπεριφορά αυτών. Οι δύο μεγάλες κατηγορίες των κυμάτων είναι τα μηχανικά κύματα (ήχος, σεισμοί, κτλ) και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (φως, ραδιοκύματα, κτλ). Τα μηχανικά κύματα απαιτούν για τη διάδοσή τους, την ύπαρξη κάποιου υλικού μέσου, ενώ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να διαδίδονται και στο κενό.



πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus