Διυλιστήριο: Εφαρμογή big brother με δέλεαρ χαμηλότερα ασφάλιστρα !!!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εφαρμογή big brother με δέλεαρ χαμηλότερα ασφάλιστρα !!!


Το Διυλιστήριο λέει : ''Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες με δέλεαρ χαμηλότερα ασφάλιστρα το χρόνο βάσει της χιλιομετρικής απόστασης, εγκαθιστούν στα αμάξια GPS και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει που βρίσκεστε. Άραγε το εγκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών ; Πάντως ο big brother ζει και βασιλεύει ...'' 

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και δείτε με πόσο όμορφο τρόπο προσπαθούν να προσελκύσουν και να επιβάλλουν τον έλεγχο 

Όσοι δεν χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητό τους μπορούν πλέον να ασφαλιστούν με βάση την απόσταση που διανύουν, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα Βuy The Mile της Anytime

της Ναταλίας Θαλασσινού

Εκείνοι που έχουν εύκολη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως στο Μετρό, είναι λογικό να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητό τους, τουλάχιστον για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Προγραμματίζουν καλύτερα το χρόνο τους, δεν αγχώνονται με το parking κι εξοικονομούν χρήματα μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα του Ι.Χ. τους. Για την ακρίβεια, κάνουν οικονομία στα περισσότερα έξοδα που σχετίζονται με τη χρήση, αλλά όχι και στα ασφάλιστρα.

Είναι λογικό, όμως, να πληρώνουν τα ίδια χρήματα ένας οδηγός που διανύει 10 ή 15 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, με έναν άλλο που βγάζει το αυτοκίνητό του από το γκαράζ μόνο τα Σαββατοκύριακα;

Η απάντηση είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όσο κι αν οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν πλήθος παραμέτρων για να εφαρμόσουν μια δίκαιη κοστολόγηση των προϊόντων τους (για παράδειγμα, την εμπειρία του οδηγού, τη συχνότητα εμπλοκής του σε ατυχήματα, την ηλικία του αυτοκινήτου), άφηναν εκτός "αλγορίθμου" ίσως τον πιο βασικό παράγοντα: τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Κι ας είναι ευνόητο ότι όσο περισσότερο κινεί κανείς ένα όχημα τόσο πιο πολύ αυξάνει ο κίνδυνος. Για να λανσαριστούν τέτοια ασφαλιστικά προϊόντα θα έπρεπε να μπορεί να γίνει υπολογισμός της απόστασης που διανύεται, κάτι πρακτικά αδύνατο μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Ωστόσο, η πρόοδος της τηλεματικής, που βρίσκει πάμπολλες εφαρμογές στον τομέα των μεταφορών, κάνοντας τις μετακινήσεις ασφαλέστερες, καθιστά πλέον εφικτό τον ακριβέστατο υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει ένα όχημα, με τρόπο αδιαμφισβήτητο.

Στο εξωτερικό, αυτός ο τρόπος ασφάλισης είναι πια ιδιαίτερα διαδεδομένος και τον επιλέγουν οδηγοί που δεν χρησιμοποιούν πολύ τα οχήματά τους. Σήμερα, είναι διαθέσιμος και στην Ελλάδα, καθώς η Anytime πρωτοπορεί και λανσάρει τα ασφαλιστικά προγράμματα Βuy The Mile, τα οποία συνδέουν τα ασφάλιστρα με τις αποστάσεις που καλύπτει το αυτοκίνητο.

Πρόκειται για προγράμματα ασφάλισης που ξεκινούν από τα 3.000 χιλιόμετρα ετησίως και απευθύνονται σε όλους εκείνους που πληρώνουν δυσανάλογα υψηλά ποσά για ασφάλιση σε σχέση με τις αποστάσεις που διανύουν.

Στην κατηγορία αυτοί εμπίπτουν, για παράδειγμα, όσοι δεν χρειάζεται να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους καθημερινά. Όσοι το χρησιμοποιούν μόνο για τις κοντινές μετακινήσεις των παιδιών, για να μεταφέρουν τα ψώνια της εβδομάδας, για μια έκτακτη ανάγκη, για αναψυχή το Σαββατοκύριακο ή κατά την περίοδο των διακοπών. Μεγάλο όφελος προκύπτει και για κατόχους δύο αυτοκινήτων, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται σποραδικά, αλλά και για αυτούς που αδυνατούν να ασφαλίσουν το όχημά τους και ρισκάρουν με το σκεπτικό ότι διανύουν μόνο μικρές αποστάσεις όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες οδηγών, το κέρδος που προσφέρει το Βuy The Mile σε σύγκριση με ένα από τα παραδοσιακά προγράμματα είναι μεγάλο.

Τα νέα αυτά προγράμματα παρέχουν, συγχρόνως, και ευελιξία που θυμίζει τις χρεώσεις των καρτοσυμβολαίων κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα Βuy The Mile, ξεκινώντας με 3.000 χιλιόμετρα, αλλά με την πάροδο του χρόνου διαπιστώσει ότι η ανάγκη του για μετακινήσεις αυξήθηκε, μπορεί να προσθέσει 2.000 χιλιόμετρα, με 20 ευρώ και να αυξήσει το όριο των χιλιομέτρων.

Η εξακρίβωση της απόστασης που διανύεται είναι δυνατή μέσω ειδικής τηλεματικής συσκευής, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2.000 και μετά κι έχουν τη σχετική υποδομή.

Η τηλεματική συσκευή OBD (On Board Diagnostics) παρέχεται δωρεάν κι αποστέλλεται με courier στον ασφαλισμένο δύο μέρες μετά την πληρωμή του συμβολαίου. Εγκαθίσταται εύκολα από τον ίδιο, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις και καταγράφει την απόσταση που διανύεται από το όχημα, μέσω του ενσωματωμένου GPS που διαθέτει. Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία δε διατηρείται. Διαγράφεται αυτόματα αμέσως μετά τον υπολογισμό των χιλιομέτρων.

Ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τη συνολική απόσταση που έχει διανύσει, τόσο μέσω online εφαρμογής όσο και μέσω της εφαρμογής Buy The Mile που μπορεί να εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο. Και, για να είναι βέβαιο ότι θα πληροφορηθεί σχετικά με την κάλυψη καθώς προσεγγίζει το όριο, ενημερώνεται αυτόματα με sms ή e-mail όταν φθάσει το 80% των χιλιομέτρων αλλά και όταν καλύψει το 95%.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus