Διυλιστήριο: Όταν ο Μειμαράκης υποδέχτηκε τον Νταβούτογλου και εξέφρασε την επιθυμία να πλέουν τα καράβια ελεύθερα στο αιγαίο. VIDEO

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Μειμαράκης υποδέχτηκε τον Νταβούτογλου και εξέφρασε την επιθυμία να πλέουν τα καράβια ελεύθερα στο αιγαίο. VIDEO

Οι τελευταίες προκλήσεις (τέθηκε θέμα διχοτόμησης της Κύπρου από τον Νταβούτογλου, παραβίαση του οικοπέδου της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικά πλοία κ.τ.λ.) της Τούρκικης ηγεσίας εναντίον των Ελληνοκυπρίων, μας έκανε να θυμηθούμε το περιστατικό κατά την επίσκεψη του Τούρκου (στις 10 10 2012) τότε υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.

Ο κ, Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Τούρκο υπουργό, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του παρέδωσε το αναμνηστικό δώρο, μία βαρκούλα κυκλαδίτικο αντίγραφο, λέγοντας: «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Η φράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Νταβούτογλου για αντίλογο: «Δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο» (εδώ).


Και ερχόμαστε σήμερα, μετά από σωρεία λαθών από ελληνικής πλευράς να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι η θάλασσα της Κύπρου είναι ελεύθερη, ανήκει και στην Τουρκία, και όσες αρμοδιότητες έχει η κυπριακή πλευρά άλλες τόσες έχει και η Τουρκία.

Τέτοια αποτελέσματα θα έχουμε πάντα όταν θα γίνονται τόσο μεγάλα λάθη και δυστυχώς θα τα πληρώνουμε.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus