Διυλιστήριο: ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά της λιτότητας


Το απόλυτο χάος επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι κατά των αυστηρών πολιτικών που εφαρμόζονται στην ΕΕ, αν και τα συνδικάτα της χώρας εκτιμούν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 120.000 άνθρωποι.


Ωστόσο, έπειτα από την ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε αρχικά, γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν και ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.



Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, ακόμη και με τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, ενόψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ αναποδογύρισαν πολλά από τα οχήματα που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους έβαλαν φωτιά.



Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απάντησαν, κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα επεισόδια υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σε σοβαρά.


Σημειώνεται ότι η βελγική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, καθώς και περικοπές στο κράτος πρόνοιας.


πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus