Διυλιστήριο: Οι Γάλλοι λένε οτι το κατοχικο δανειο ειναι 575 δις. Καποιοι ελληναραδες, οτι ειναι μόλις 11 δις! ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι Γάλλοι λένε οτι το κατοχικο δανειο ειναι 575 δις. Καποιοι ελληναραδες, οτι ειναι μόλις 11 δις! ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…


Την ωρα που οικονομολόγοι διεθνούς κύρους υπολογίζουν τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα απο το κατοχικο δανειο στα 575 δις Ευρω, μια εξαιρετικά περίεργη κίνηση της κυβερνησης που την προβάλλει με ενθουσιασμό το Βήμα (που συνεργάστηκε με τους γερμανούς), «υπολογίζει» την οφειλή μόλις στα 11 δις!

Πανε να κουκουλώσουν το θεμα του κατοχικού δανείου πριν πέσουν;

Διαβάστε το εξωφρενικό δημοσίευμα:

Το εντυπωσιακό (!!!) ποσό των 11 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα,μόνο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που πήραν οι Ναζί και το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ. Αν και το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει την οφειλή αυτή, η απόρρητη έκθεση που έρχεται στο φως είναι καταπέλτης (!!! Ποιος καταπέλτης βρε ελεεινοί γκαιμπελίσκοι;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», την έκθεση που παρέδωσε μετά από τρεις μήνες εργασίας η επιτροπή που είχε συστήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με επικεφαλής τον τέως γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου, Παναγιώτη Καρακούση. Στην έκθεση των 160 σελίδων αναφέρεται ότι το χρέος της Γερμανίας φτάνει τα 11 δισ. ευρώ, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη μεθοδολογία που ακολούθησε η επιτροπή ελήφθησαν υπόψη οι πλέον συντηρητικοί υπολογισμοί, ενώ ο κ. Καρακούσης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις για τις ζημιές που υπέστη η Ελλάδα και η οικονομία της τα χρόνια της Κατοχής, οι οποίες- ως απαίτηση- μπορεί να ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ.

Η έκθεση παραδόθηκε στον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα την αποστείλει στον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και εκείνος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα πρέπει να συνεδριάσει το Νομικό Συμβούλιο και να αποφασίσει-εισηγηθεί στην κυβέρνηση πώς θα χειριστεί το θέμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus