Διυλιστήριο: Η πρώτη κόκκινη γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΥΡΙΖΑ αφορά τα συγγράμματα και το μάθημα των θρησκευτικών - VIDEO

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη κόκκινη γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΥΡΙΖΑ αφορά τα συγγράμματα και το μάθημα των θρησκευτικών - VIDEO


Κατά του ισχύοντος καθεστώτος απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών τάχθηκε η Σταυρούλα Ξουλίδου ως τομεάρχης Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο πρώτο θέμα που διαφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα επιτροπές νέων συγγραμμάτων, γιατί τα βιβλία που υπάρχουν σήμερα είναι απερίγραπτα.

«Για εμάς είναι ‘κόκκινο πανί’. Η απαλλαγή βεβαίως να δίνεται σε αυτούς όμως που είναι πραγματικά διαφορετικού θρησκεύματος ή δόγματος και ανάλογα με τη θρησκευτική συνείδηση του καθενός μπορεί να δηλωθεί αυτό», είπε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προτείνοντας όσοι μαθητές απαλλάσσονται να απασχολούνται εντός άλλου τμήματος.

Ο υπουργός αναπληρωτής Παιδείας κύριος Τάσος Κουράκης συμφώνησε πλήρως με τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Η θέση μου είναι να καταργηθούν τα θρησκευτικά, ή να πάψουν να ασκούν κατήχηση, διότι τίποτα δεν προσφέρουν, όσα «ου φονεύσεις». και να πει η θρησκεία αυτός που έχει σκοπό να φονεύσει θα το πράξει. Αν όμως του πει η συνείδηση του «ου φονεύσεις» δεν θα το πράξει. Άρα το να διάγει τις βίο ενάρετο είναι θέμα καθαρά φιλοσοφικό, και όχι θρησκευτικό. Επιστροφή λοιπόν στους Φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα – από την λαίλαπα του Χριστιανισμού - συγγράμματα φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους. Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες γιατί τους το επιβάλει η συνείδηση τους, το πνευματικό τους επίπεδο και όχι βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού. Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν εκείνοι είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες και ας έχουν περάσει δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Αλλά είναι αδιανόητο την μυθολογία των Εβραίων να την έχουμε κάνει θρησκεία μας. Να πιστεύουμε τα παραμύθια των Εβραίων για Αδάμ και για Εύα, και να μην διδάσκονται τα παιδιά μας την θεωρία του Δαρβίνου. Αν συνεχίσουμε έτσι ποτέ δεν θα γίνουμε Ευρωπαίοι πολίτες. Θα είμαστε το Ιράν της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus