Διυλιστήριο: ΜΟΜΑ: Οι εξαγγελίες "προσγειώθηκαν" στα Κουφονήσια

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΜΑ: Οι εξαγγελίες "προσγειώθηκαν" στα Κουφονήσια

Στα ...Κουφονήσια ...προσγείωσε την ...ΜΟΜΑ ο υφυπουργός Άμυνας - απόστρατος υποστράτηγος- Nίκος Τόσκας! Η εντυπωσιακή εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου περί επανασύστασης της ΜΟΜΑ, προσέκρουσε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και οι φιλοδοξίες περί ανάληψης τεχνικών έργων κλπ ανά την Ελλάδα, ''ψαλιδίζονται'' στα απολύτως απαραίτητα κοινωνικής σημασίας τεχνικά έργα, που κατα πάγια πρακτική πάντα αναλαμβάνουν τοπικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Την πραγματική διάσταση φαίνεται να δίνει ο κ. Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

Δημοσιογράφος :Υπήρξε μια παρεξήγηση και σχετικά με την επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Δεν ξέρω αν έχετε εικόνα...
Τόσκας: ''Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όμως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσες ή στην Πίνδο. Τέτοια έργα, με αυτεπιστασία, όπως λένε οι μηχανικοί, μπορούν να αναληφθούν''.


Για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Επίσης αρκετα συγκρατημένος εμφανίστηκε ο κ. Τόσκας ως προς την εξαγγελία του Αναπληρωτή υπουργού κ. Κ. Ησυχου από την Βουλή, κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, περί διάθεσης ''μέρους της υγειονομικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων'' στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες:
''Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία να τονίσουμε ότι αυτή η νέα Κυβέρνηση και η νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέτει ως βασική προτεραιότητα τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνθήκες φτωχοποίησης και ανθρωπιστικής κρίσης του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η μεγάλη και αποτελεσματική υγειονομική υποδομή που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και μέρος αυτής της υποδομής πρέπει να τεθεί στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε αυτούς που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν μπορούν να ονειρευτούν ή να οραματιστούν ότι μπορούν να επισκεφτούν ένα γιατρό στο κοντινότερο νοσοκομείο'', είχε πει στις 9/2 ο κ. Ησυχος.
Ο κ. Τόσκας είπε στον Σκάι ότι ''τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΗΔΗ είναι ανοιχτά στον κόσμο''...Συγκεκριμένα είχε τον εξής διάλογο:
Δημοσιογράφος: (...) θα ανοίξετε τα στρατιωτικά νοσοκομεία στον κόσμο.
Τόσκας: ''Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΗΔΗ είναι ανοιχτά στον κόσμο, εξυπηρετούν ένα μεγάλο μέρος του ΕΟΠΠΥ, είναι συνδεδεμένα στο σύστημα διακίνησης ασθενών και κάνουν και συγκεκριμένες διευκολύνσεις, περιθάλπτουν τραυματίες με ειδικά τραύματα, όπως εγκαύματα. Είναι ανοιχτό, θα το ξαναδούμε, όπου μπορεί να ανοίξει περισσότερο το σύστημα, θα το δούμε''.
Άλλα κύρια σημεία της συνέντευξης ήταν :

· «Ξεκινάς από το ηθικό πάντα. Γι αυτό ήταν το πρώτο μέτρο», αιτιολόγησε την απόφαση βελτίωσης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

·
 Εξοπλιστικά προγράμματα: 

 «Προτεραιότητά μας είναι να συντηρηθεί το πανάκριβο υλικό που έχει συσσωρευτεί και το οποίο σε ένα μεγάλο μέρος είναι ασυντήρητο».
· Δεν προβλέπονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία εάν δεν αλλάξει η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που περιλαμβάνει και καταργήσεις υπαρχόντων στρατοπέδων σε ορισμένες περιοχές της χώρας. «Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλή επάνδρωση στον Έβρο και στα νησιά, δεν μπορεί να έχουμε μεγάλο κόστος, λειτουργικό κόστος σε όλη την Ελλάδα και να έχουμε μονάδες εκεί που δεν χρειάζονται. Ναι, θα κλείσουν στρατόπεδα».

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus