Διυλιστήριο: Παραίτηση Σαμαρά και συνέδριο ζητεί ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά και συνέδριο ζητεί ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Ανοιχτά αμφισβητεί πλέον τον Α. Σαμαρά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκης, εντείνοντας το ήδη φορτισμένο από τη βαριά ήττα κλίμα στη Ν.Δ.. Ζητεί αλλαγή ηγεσίας και συνέδριο, απορρίπτοντας τη ρητορική Σαμαρά περί αριστερής παρένθεσης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, προτείνει τη διεξαγωγή "έκτακτου συνεδρίου αρχών και θέσεων" τονίζοντας ότι απαιτείται "γενναία αυτοκριτική και επιστροφή στις ριζοσπαστικές – κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης".

Όπως αναφέρει "κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα, ασύμβατη με την ιστορία της και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα".

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η πολιτική αυτή "είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση και τα βασικά κοινωνικά της ερείσματα".

Ο Ν. Κιουτσούκης ζητεί από τον Α. Σαμαρά "να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί" προκειμένου να επιτευχθεί όπως επισημαίνει "η ταχεία επανασυσπείρωση, ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus