Διυλιστήριο: Αλ. Μητρόπουλος (VIDEO): Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα η συμφωνία του Eurogroup, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Μητρόπουλος (VIDEO): Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα η συμφωνία του Eurogroup, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα

Σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα με πολλές δεσμεύσεις, πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

Αν και τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση κριτικής στην κυβέρνηση σπεύδοντας μάλιστα να της δώσει συγχαρητήρια, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι σε βάρος της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση των δανειστών και κυρίως της γερμανικής πλευράς.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα περιμένουν την περιγραφή σκληρών μέτρων. Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα και τη σκληρότητά του αυτό το προσύμφωνο, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις όπως «οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευση για τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους στο ακέραιο και εγκαίρως», η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Παρασκευής για το χρέος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταίροι εκβιάζουν την Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να συντάξει λίστα καθ' υπαγόρευσιν των δανειστών, υπογραμμίζοντας, επίσης ότι η νέα συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις που να δεσμεύουν έναν περήφανο λαό.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι. «Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus