Διυλιστήριο: Κάτω από τη σκιά της Γερμανίας: Το σκίτσο του Economist που συνδέει τη Μέρκελ με τους Ναζί

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κάτω από τη σκιά της Γερμανίας: Το σκίτσο του Economist που συνδέει τη Μέρκελ με τους Ναζί


Το βρετανικό περιοδικό Economist δημοσιεύει άρθρο με σκίτσο, στο οποίο φαίνεται η Καγκελάριος Μέρκελ να κρατάει στο χέρι της ένα περιστέρι που έχει στο ράμφος του ένα κλαδί ελιάς, συμβολίζοντας την ειρήνη. Όμως η σκιά του στον τοίχο είναι ένα έμβλημα που παραπέμπει στο Τρίτο Ράιχ.

Το σχετικό σκίτσο δημοσιεύεται στη δημοφιλή στήλη Καρλομάγνος και το άρθρο έχει τίτλο «Κάτω από τη σκιά της Γερμανίας» και υπότιτλο «η Γερμανία συμβιβάζεται με έναν ακατάστατο κόσμο».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται μεταξύ άλλων στον τρόπο που το Βερολίνο αντιμετώπισε την κρίση στη χώρα μας, αλλά και στην απροθυμία του Βερολίνου να αναλάβει ηγετικό ρόλο, εξ αιτίας του παρελθόντος.

Κάτι που όπως λέει μπορεί να γίνει μελλοντικά και η Ευρώπη να το αγκαλιάσει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus