Διυλιστήριο: VIDEO - Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: "Αν σας αρέσει η Τρόικα μπορούμε να σας τη στείλουμε

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

VIDEO - Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: "Αν σας αρέσει η Τρόικα μπορούμε να σας τη στείλουμε


“ Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ”

«Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Kανείς δεν περίμενε πως η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά σταδιακά θα ολοκληρώνεται και πάντως θα επιτύχουμε την ολοκλήρωσή της πριν την καθορισμένη ημερομηνία του Απριλίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι «σήμερα, μπορούμε συλλογικά και συναδελφικά να ανακοινώσουμε ότι την Τετάρτη, ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων εδώ, στις Βρυξέλλες».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημείωσε με νόημα ότι «η ιδέα των τεχνοκρατών της τρόικα που θα μπαίνουν μέσα στα υπουργεία και θα επιβάλουν μέτρα που έχουν αποτύχει αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε. Θα τους δώσουμε ότι στοιχεία χρειάζονται για να κάνουν και την εργασία που πρέπει», για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι «επίσης είμαι ευτυχής που κάποια μέλη της επιτροπής του Eurogroup χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «τρόικα», αν τους αρέσει τόσο πολύ η τρόικα μπορούμε να τους τη στείλουμε, αλλά εμείς δεν θα την ξαναέχουμε στην Ελλάδα ποτέ».

«Η τρόικα ήταν μία ομάδα τεχνοκρατών, η οποία έμπαινε στα υπουργεία με αποικιοκρατικό ύφος. Αυτή η πρακτική έχει τελειώσει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι «εμείς υποβάλαμε πρόταση επτά παραδειγμάτων, ήταν η πρώτη δόση των προτάσεων που υποβάλαμε, θα έχουμε ένα νέο πακέτο 7-8 προτάσεων για να εξηγήσουμε ποια θα είναι η τελική λίστα των προτάσεων που θα υποβάλουμε, προκειμένου να δώσουμε ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Σε ότι αφορά τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάννης Βαρουφάκης, υπογράμμισε ότι«δεν μου επιτέθηκε ποτέ», σημειώνοντας ότι του εξήγησε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. «Ο κ. Σόιμπλε έθεσε ένα ερώτημα, το οποίο και νομίζω πως απάντησα επαρκώς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απαντώντας για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι «δεν έχουμε χάσει χρόνο. Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές άρχισε να εργάζεται, όχι μόνο να κυβερνά αλλά να προγραμματίζει το δρόμο αλλά και τις στάσεις και διαδικασίες που θα χρειάζονταν», για να προσθέσει ότι «χρειαστήκαμε δύο εβδομάδες και τρία Eurogroup για να θέσουμε τα θεμέλια. Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να τρέχουμε τα υπουργεία μας και να έχουμε έναν κατάλογο αναθεωρήσεων και αλλαγών, δεν χάσαμε χρόνο αλλά ήμασταν ταχείς στα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

«Καμία από τις νομοθετικές μας ρυθμίσεις, δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δεν έχουμε καμία όρεξη να κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Αλλά δεν θα ζητάμε άδεια για να κάνουμε το καθετί. Οι αποφάσεις μας θα συζητούνται με τους Ευρωπαίους, μόνο όταν αυτές αφορούν τη δημοσιονομική σταθερότητα», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις, σχετικά με την συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στην ιταλική εφημερίδα είπα πως εάν οι εταίροι απορρίψουν κάθε μία από τις προτάσεις μας, τότε η κυβέρνηση θα προσφύγει στο λαό. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν απορρίψει καμία πρόταση της Ελλάδας, αλλά ζητούν εξειδίκευση. Από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν απέρριψαν τις προτάσεις μας, δεν τίθεται και θέμα δημοψηφίσματος». Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε ως«δυστυχές» το γεγονός ότι «μερίδα του Τύπου χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τακτικές για λόγους τους οποίους θέλω να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνουν».




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus