Διυλιστήριο: ΕΤΑΑ - Θα χορηγούμε δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΤΑΑ - Θα χορηγούμε δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) θεωρεί ότι ορισμένες ελληνικές εταιρείες αποτελούν "καλά στοιχήματα" και ευελπιστεί ότι θα αρχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών, δήλωσε ο πρόεδρος του θεσμού.

Η ΕΤΑΑ είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα πενταετές πρόγραμμα δανείων και επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι μπορεί να τονώσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και να αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του δημοσίου χρέους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σούμα Τσακραμπάρτι, ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ, ανέφερε ότι ο θεσμός θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγεί δάνεια σε τομείς που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, όπως η χρηματοδότηση του εμπορίου ή οι υπηρεσίες των δήμων, εντός μηνών. Άλλα προγράμματα θα ακολουθήσουν όταν το πολιτικό τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο, συνέχισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Νομίζω ότι θα υπάρξει ένας αριθμός εταιρειών, ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα χρειαστούν ενέσεις ρευστότητας... και είναι δυνητικά αρκετά καλά στοιχήματα", ανέφερε ο Τσακραμπάρτι σε ομιλία του στο Carnegie Endowment for International Peace στην Ουάσινγκτον. Η ενεργειακή απόδοση και τα διασυνοριακά έργα, όπως τα σχέδια για τη σύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρουν επίσης προοπτικές, σημείωσε ο ίδιος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus