Διυλιστήριο: Νέα πολιτική γκάφα της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά συναντήθηκαν Ομπάμα - Βαρουφάκης

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νέα πολιτική γκάφα της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά συναντήθηκαν Ομπάμα - Βαρουφάκης

Χθες κατά την συζήτηση στην Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων (16/4/2015) ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακακλαμάνης, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών. Γιάνη Βαρουφάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε '' ....όπως το εξωφρενικό που παρουσιάσατε ότι θα υπάρξει συνάντηση Ομπάμα-Βαρουφάκη, για να φάμε τελικά σήμερα μία πατσαβούρα στη μούρη....''

Δείτε το σχετικό video



Δυστυχώς, για την χαιρέκακη Νέα Δημοκρατία, λίγες μόνο ώρες αργότερα ο Ομπάμα τελικά είχε συνάντηση με τον Βαρουφάκη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου. Διαβάζουμε από επίσημη ιστιοσελίδα του δημοσιογράφου, που σίγουρα δεν θα μπορούσες να τον εντάξεις στο αντιμνημονιακό μπλοκ :



Η συνάντηση Βαρουφάκη – Ομπάμα έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Αμερικανός Πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία και πλησίασε προς το μέρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ουσιαστικά ο Μπαράκ Ομπάμα “έσπασε” με την κίνηση αυτή το πρωτόκολλο και έστω και στα όρθια είχε μια συνάντηση και μια ουσιαστική συνομιλία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η συνομιλία είχε διάρκεια σχεδόν 12 λεπτά και όχι μερικά μόνο δευτερόλεπτα όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Το πρωτόκολλο βέβαια το είχε σπάσει ήδη και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανιζόμενος στην εκδήλωση χωρίς γραβάτας κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν.

Ο Γιάνη Βαρουφάκης πάντως μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος λέγοντας ότι ήταν μια σαφής ένδειξη συμπαράστασης του Μπαράκ Ομπάμα προς τον ελληνικό λαό.

“Ο Πρόεδρος σταμάτησε να μας μιλήσει για να μας συμπαρασταθεί, θέλησε να δηλώσει την έμπρακτη και την ψυχολογική του συμπαράσταση στο έργο μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μ. Ιγνατίου ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως ήταν “μια συζήτηση, όπου ουσιαστικά κάναμε μια ανασκόπηση του προβλήματος που αντιμετώπισε εκείνος όταν έγινε πρόεδρος, αντιμετωπίζοντας μια τεράστια κρίση και πίεση προς την κατεύθυνση της λιτότητας την οποία έπρεπε να την αποδομήσει. Και κάναμε μια σύγκριση τη δικής μας εμπειρίας η οποία είναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική ταυτόχρονα”.

Όπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να
δείξουν όλες οι πλευρές ευελιξία ενώ ο ίδιος επισήμανε “ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν”.

Η συζήτηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού και του Αμερικανού Προέδρου περιελάμβανε και ... αναδρομή στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Μπαράκ Ομπάμα με την αμερικανική οικονομία ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

“Εκείνος είχε τις μεγάλες δυσκολίες της διαχείρισης της Γουόλ Στριτ, εμείς έχουμε το πρόβλημα ότι αυτό έχει γίνει ήδη από τα μνημόνια που ουσιαστικά μετέφεραν ιδιωτικές ζημίες στους ώμους των φορολογούμενων της Ελλάδος και της Ευρωζώνης και καταλήξαμε πως μπορούμε να βρούμε πρακτικούς τρόπος για να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση είτε από ατύχημα, είτε λόγω διαδικασιών μη ελεγχόμενων. Μας δήλωσε την συμπαράσταση του και της κυβέρνησης του και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε”, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνάντησης.


Για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι να χαίρεται για την όποια αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης, έτρεξε να προκαταβάλει το αποτέλεσμα με πομπώδη λόγια, έβαλε πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό συμφέρον της πολιτικής τους επιβίωσης, με αποτέλεσμα να πέσει η ίδια μέσα στο λάκκο που έσκαψε. Φυσικά σε όλο αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ''αντικειμενικά'' μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, που είναι σίγουρο ότι στην συνεχεία θα φροντίσουν με έντεχνο τρόπο να αποσιωπήσουν της πολιτικής τους γκάφας.  

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus