Διυλιστήριο: Κ. Λαγκάρντ στην αμερικανική Vogue: "Ο Γιάνης είναι χαρισματικός - Μαζί του οι δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα θα είναι σύντομα παρελθόν "

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κ. Λαγκάρντ στην αμερικανική Vogue: "Ο Γιάνης είναι χαρισματικός - Μαζί του οι δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα θα είναι σύντομα παρελθόν "

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ο αγαπημένος μου προορισμός για διακοπές" τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ στην αμερικανική έκδοση Απριλίου της Vogue. Σε μια συνέντευξη, που είναι εστιασμένη στο "ανθρώπινο πρόσωπο" της ισχυρής κυρίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Λαγκάρντ θυμάται παλιές της εξορμήσεις σε Κρήτη και Αμοργό, τονίζει ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας όπου να' ναι τελειώνουν, ενώ προσθέτει πως η συνεργασία της με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άψογη.

"Ο Γιάνης είναι χαρισματικός" αναφέρει συγκεκριμένα η Κρ. Λαγκάρντ. "Συνεννοούμαστε άψογα. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Με τον Γιάνη υπουργό Οικονομικών, οι δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα θα είναι σύντομα παρελθόν" σημειώνει η διευθύντρια του ΔΝΤ, τονίζοντας πως η ίδια είναι πάντα διαθέσιμη να συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη που δίνει καθημερινά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να αναπολεί με νοσταλγία παλιά της ταξίδια στην Ελλάδα. "Ο βυθός της Αμοργού είναι υπέροχος" αναφέρει, καθώς θυμάται τις πρώτες της διακοπές στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του 1980. "Όπως και τόσοι Γάλλοι, είχα ενθουσιαστεί με την ταινία 'Απέραντο Γαλάζιο' και όταν βούτηξα στην Αμοργό, ξετρελάθηκα" σημειώνει.

Όμως και πριν από λίγα χρόνια είχε βρεθεί στην Κρήτη, από όπου όπως λέει έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. "Οι Κρητικοί είναι τόσο φιλικοί άνθρωποι. Και η ρακή υπέροχη" δηλώνει γελώντας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτάται, τέλος, αν έχει στα σχέδιά της μια επίσκεψη στην Ελλάδα και φέτος το καλοκαίρι. "Δεν αποκλείεται" αναφέρει. "Έχω ακούσει ότι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πολύ όμορφα. Έχω μια πρόσκληση για Αίγινα και το σκέφτομαι σοβαρά να περάσω μερικές ημέρες, αν το επιτρέψει το πρόγραμμά μου" καταλήγει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus