Διυλιστήριο: Σε εξέλιξη 2.343 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και φορολογουμένους μεγάλου πλούτου

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σε εξέλιξη 2.343 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και φορολογουμένους μεγάλου πλούτου

Συνολικά 2.343 έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογουμένους μεγάλου πλούτου ήταν σε εξέλιξη στα τέλη Απριλίου.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αποκαλύπτουν πως στα τέλη Απρίλιου ήταν σε εξέλιξη 892 πλήρεις και 163 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είχαν ολοκληρωθεί 44.

Συνολικά στο πρώτο τετράμηνο, βεβαιώθηκαν 134,91 εκατ. ευρώ φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων εισπράχθηκαν τα 21,54 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Απριλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), είχε σε εξέλιξη 1.288 ελέγχους, ενώ είχε ολοκληρώσει 23 ελέγχους. Συνολικά μέσα στον Απρίλιο το ΚΕΦΟΜΕΠ βεβαίωσε φόρους 2,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν 0,53 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχει βεβαιώσει φόρους 69,48 εκατ. ευρώ και έχει εισπράξει 9,96 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των αναφορών για φοροδιαφυγή προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας ανήλθε στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου σε 196, εκ των οποίων οι 178 αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Αθροιστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στις 178 αυτές υποθέσεις ανέρχονται στα 746 εκατ. ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus