Διυλιστήριο: Βαρουφάκης στο CNN: Δόση στο ΔΝΤ μόνο με συμφωνία

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης στο CNN: Δόση στο ΔΝΤ μόνο με συμφωνία

Σε συνέντευξή του στο CNN Europe ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα μπορεί να καταβάλλει τη δόση των 1,6 δισ. στο ΔΝΤ. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.


«Θα καταβάλουμε τη δόση στο ΔΝΤ (σ.σ 1,6 δισ. ευρώ) μόνο υπάρξει συμφωνία», είπε ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί και πρόσθεσε «Όλοι το ξέρουν ότι δεν μπορούμε να καταβάλουμε μεγάλες δόσεις χωρίς συμφωνία».

Ο Βαρουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της όπως έκανε στο παρελθόν, αφού κάτι τέτοιο ήταν βασισμένο στη λογική ότι η Αθήνα θα πληρώνει και μετά θα υπάρχει καταβολή δόσεων από τους δανειστές.

Πάντως, ο υπουργός αρνήθηκε ότι η Ελλάδα έχει ξεμείνει από χρήματα. «Η χώρα ζει με τις δικές της δυνάμεις μετά από τις τεράστιες θυσίες των πολιτών της» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι καιρός οι θεσμοί, και ειδικά το ΔΝΤ να καλύψουν το μέρος του δρόμου που τους αναλογεί το 1/4, έχουμε κάνει τα 3/4. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη δόση λιτότητας από κάθε οικονομία μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, χρειάζεται ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus