Διυλιστήριο: VIDEO - Καμμένος: «Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ΠΟΤΕ»!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

VIDEO - Καμμένος: «Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ΠΟΤΕ»!

Για «σκληρό πόκερ» με τους δανειστές έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προβλέποντας ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ίσως και εντός της ημέρας.

Με φόντο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στο MEGA δήλωσε πως θέλουμε«συμφωνία με αποχώρηση του ΔΝΤ έως τις 18 Ιουνίου ή ποτέ».

Ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

«Από τον Αύγουστο του 2014 χωρίς ούτε ένα ευρώ πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο Ελληνικό Δημόσιο και 17 δισεκατομμύρια τοκοχρεολύσια», πρόσθεσε και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ γιατί δεν έχουμε να το πληρώσουμε. Έχουμε μετρήσει κι εμείς κι αυτοί τις συνέπειες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου σταματάμε τις πληρωμές στους δανειστές και πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως αν η Ευρώπη αποδεχθεί να φύγει το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει αυτό που υπήρχε από την αρχή σαν πρόταση, ο EFSF να μαζέψει όλα τα δάνεια της χώρας και να υπάρξει συνολική ρύθμιση. Κατά την άποψή μας αυτή πρέπει να έχει και «κούρεμα» 40%, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε πως και η γεωπολιτική θέση της χώρας θα παίξει ρόλο στη λύση του οικονομικού προβλήματος ενώ σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τη Γερμανία ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την Ευρωζώνη ακόμα κι αν κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν, ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές, η γραμμή Μέρκελ και η γραμμή Σόιμπλε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί», είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».



http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus