Διυλιστήριο: Τσίπρας: Φυσικά και είχα δώσει εντολή εκπόνησης σχεδίου έκτακτης ανάγκης

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Φυσικά και είχα δώσει εντολή εκπόνησης σχεδίου έκτακτης ανάγκης



Τη σιωπή του για το περιβόητο πλέον plan B του Γιάνη Βαρουφάκη έσπασε για πρώτη φορά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα από το πιο επίσημο βήμα, αυτό της Βουλής, πέντε ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών.

Ναι, είχα δώσει προσωπικά εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα εργασίας για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, όμως, η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ποτέ δεν επεξεργάστηκε τέτοιο σχέδιο. «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε» τόνισε.

«Αντί να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit από την ελληνική πλευρά θα έπρεπε να απευθυνθείτε στην άλλη πλευρά. Απευθυνθείτε στην Κομισιόν; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τις 1.000 σελίδες σχεδίου της Κομισιόν που έγραψαν Spiegel και Times» είπε προς την Φώφη Γεννηματά.

«Όχι στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα, να ψάξετε στα υποβρύχια, στη λίστα Λαγκάρντ, στο ΤΑΙΠΕΔ» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα πρόκειται για μια περίεργη και πρωτοφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί μια διαπραγματευτική διαδικασία για να φέρει η κυβέρνηση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Είναι κατανοητό να γίνει αυτό επειδή κάποιοι αισθάνονται ότι στην δική τους εποχή δεν διαπραγματεύτηκαν όσο έπρεπε άλλα έπαιρναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες και δεν ήταν απολύτως επικίνδυνη καθώς όχι μόνο θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών αλλά είναι επικίνδυνες γιατί θέλουν τη χώρα να πηγαίνει σε πρόβατο επί σφαγή στη διαπραγμάτευση».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus