Διυλιστήριο: Μακρόν (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Αν δεν γίνει διαγραφή χρέους, θα στραγγαλιστεί η ελληνική οικονομία

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Μακρόν (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Αν δεν γίνει διαγραφή χρέους, θα στραγγαλιστεί η ελληνική οικονομία


Είναι εμφανές πως η γαλλική πλευρά έχει αλλάξει τον τόνο των διαπραγματεύσεων, αλλά και τη δική της στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα έχει διαδραματίσει το ρόλο του γεφυροποιού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, δίχως μάλιστα να κρύβει πως τάσσεται υπέρ μιας κάποιας διαγραφής χρέους έτσι ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να αναπνεύσει.


Υπό αυτό το πρίσμα, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Μανουέλ Μακρόν, απηχούν την πολιτική των Ηλυσίων Πεδίων η οποία είναι πρόδηλα αντίθετη με αυτή του Βερολίνου.

«Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει να φέρει εις πέρας πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να καταστρέψουν την οικονομία της. Θα πρέπει να γίνει ελάφρυνση στο χρέος της, έτσι ώστε να μην στραγγαλιστεί η οικονομία της».

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν έστειλε κι ένα μήνυμα προς όλους φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωζώνης λέγοντας: «Αν δεν αναληφθεί ταχεία δράση για την αλλαγή της Ευρωζώνης, τότε σε 10 χρόνια από τώρα δεν θα υφίσταται».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus