Διυλιστήριο: Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις – Στον “αέρα” η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα - Απαιτεί ελάφρυνση του χρέους

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις – Στον “αέρα” η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα - Απαιτεί ελάφρυνση του χρέους

Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.


Οπως διευκρίνισε ο ίδιος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγέλλονται "δύσκολες" και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια "συγκεκριμένη" δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.


"Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα "θα εξαρτηθεί" από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.


Από αύριο θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus