Διυλιστήριο: Η "Podemos" δήμαρχος της Μαδρίτης ματαίωσε τις εξώσεις από 2.086 διαμερίσματα

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η "Podemos" δήμαρχος της Μαδρίτης ματαίωσε τις εξώσεις από 2.086 διαμερίσματα

Η 71χρονη δήμαρχος της Μαδρίτης Μανουέλα Καρμέλα κατάφερε να αναβάλει την έξωση κατοίκων δημοτικών πολυκατοικιών από τις κατοικίες τους που επρόκειτο να πουληθούν σε ταμείο-γύπα.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η δήμαρχος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Συνολικά 2.086 συμβάσεις κατοίκων επηρεάζονταν από την πρόθεση της προηγούμενης δημοτικής επιχέιρησης να πουλήσει τα διαμερίσματα για τα οποία οι ένοικοι καταβάλλουν ένα κοινωνικό ενοίκιο εδώ και 20 χρόνια.

Η πώληση των διαμερισμάτων θα σήμαινε την έξωση των κατοίκων από 70 συνολικά ορόφους. Η δημοτική εταιρεία που είχε τα διαμερίσματα έστειλε επιστολή προς τους ενοίκους γνωστοποιώντας ότι δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια αν δεν πληρούν οι ένοικοι δύο προυποθέσεις. Να έχουν εισόδημα κάτω από ένα ορισμένο όριο και να μην διαθέτουν ακίνητη περιουσία στη Μαδρίτη.

Η νέα δήμαρχος Μανουέλα Καρμένα όρισε νέα διοίκηση και αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η πώληση των κατοικιών και οι εξώσεις. Με την προηγούμενη διοίκηση οι ένοικοι αυτών των διαμερισμάτων δέχονταν καθημερινά οχλήσεις να αδειάσουν τα διαμερίσματα με πιέσεις ακόμη και σε υπέργηρα άτομα, που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Η Μανουέλα Καρμένα ήταν υποψήφια των Podemos στη Μαδρίτη και κατάφερε να κατακτήσει τη δημαρχία της ισπανικής πρωτεύουσας.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus