Διυλιστήριο: Καθηκοντολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και μισθός ανάλογα με την απόδοση

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηκοντολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και μισθός ανάλογα με την απόδοση

Με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα συνδέεται η αμοιβή τους από την 1η Ιανουαρίου του 2016, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων της νέας δανειακής συμφωνίας. Ως τον Οκτώβριο του 2015, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκλήρωση τη μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου.
Η ψαλίδα αναμένεται να ανοίξει και μεταξύ των χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων ενώ θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση.
Μέχρι το 2018, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ενιαίου μισθολογίου θα εφαρμοστεί και το λεγόμενο «καθηκοντολόγιο» δηλαδή η περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης και με βάσει τα καθήκοντα κάθε υπαλλήλου θα διαμορφώνεται και ο μισθός του.
Ακόμη, έως τον Νοέμβριο θα πρέπει να νομοθετηθεί το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακόμη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιλογή διευθυντικών στελεχών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016, με επιλογή γενικών διευθυντών έως τον Δεκέμβριο και διευθυντών έως τον Mάιο του 2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus